Luleå värvar trio, Örebro plockar in NHL-duo och Brynäs hämtar mästarback från Frölunda.

Det händer mycket i silly season – och här är de hetaste ryktena och övergångarna just nu i svensk hockey.

Guldhjälte till Brynäs:
Elias Fälth, 35, vann guld med Frölunda den här säsongen, men Göteborgsklubben valde att säga upp optionsåret som den högerfattade backen hade i sitt kontrakt. Nu är Fälth klar för Brynäs i stället.

Skellefteås nya målvaktspar:
Skellefteå tappar landslagsmålvakten Markus Svensson och honom har man ersatt med Gustaf Lindvall från AIK. Nu står det klart han får kampera ihop med Erik Hanses, 25, som blir kvar ytterligare en säsong.

NHL-meriterade nyförvärv:
Örebro rustar inför nästa säsong – och man gör det med NHL-rutin. Både Tom Wandell och Joakim Andersson är klara för klubben. Wandell har gjort 229 matcher med Dallas medan Andersson har gjort 205 matcher med Detroit. Båda har skrivit på för en säsong med Örebro.

Här kan du se Tom Wandells läckra assist till Vladimir Pervushin:

Skellefteåforward till KHL:
John Norman lämnar Skellefteå och SHL för spel i KHL. Forwarden, som var Skellefteås näst bäste poängplockare i grundserien, har skrivit på för Torpedo Nizhny Novgorod.

…och han lämnar också SHL:
Richard Gynge har gjort succé i Växjö, men den målfarlige forwarden har nu utnyttjat en klausul i kontraktet för spel i KHL den kommande säsongen.
Här kan du se några av fullträffarna från karriären:

Luleå värvar trio:
Luleå satsar hårt inför kommande säsong och presenterade i går en trio spelare. Det handlar om backen Viktor Amnér från Leksand, Gustav Rydahl från Växjö samt Andreas Falk, som vänder hem till Sverige efter fyra år i Tyskland.
Alla har skrivit på för ett år med Luleå.

Vill du ha fler artiklar om Silly Season? Gilla Sportbibeln.