Luleå-fansen tokrasar mot egna klubben – efter beslutet om storstjärnan: ”Jag kokar! Det är en katastrof”

Sami Lepistö var en av SHL:s bästa backar den gångna säsongen.
Han har nu lämant för Schweiz – men var öppen för att stanna i Luleå.
Nu rasar fansen.

Luleå gjorde en kanonsäsong men förlorade i den sjunde och avgörande finalen mot Färjestad. En stor anledningen till succén var Sami Lepistö. Han kom in i laget i oktober – alltså mitt under säsongen – och gjorde stora avtryck direkt.

Tappar storstjärnan

Enligt många så var han hela SHL:s bästa back den gångna säsongen, och han var utan tvekan Luleås viktigaste spelare på backsidan. Men efter säsongen så stod det klart att Luleå skulle få svårt att behålla stjärnan, och i går kom det defenitiva beskedet.

220419 Luleås Sami Lepistö under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 19 april 2022 i Luleå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Lepistö blev då presenterad av SCL Tigers i den schweiziska högstaligan, och det är bara ett i ledet av stjärnspelare som Luleå tappat efter SM-finalförlusten, då Linus Omark tidigare även meddelat att han lämnar. Men faktum är att Sami Lepistö faktiskt hade intresse att stanna i Luleå.

Fansens raseri

Till NSD säger stjärnan att han var öppen för att förlänga sitt kontrakt – och att ”göra silvret till ett guld” – men Luleå ville att han även den här säsongen skulle ansluta till klubben sent, alltså under pågående säsong. Lepistö ville dock ha ett kontrakt från start, vilket Luleå ska ha sagt nej till, och därför blev det Schweiz. Uppgifterna har fått Luleå-fansen att gå i taket.

”Var det såhär vi tappade honom?”, skriver en profilerad Luleå-supporter på Twitter.

220512 Luleås Sami Lepistö deppar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Många menar att Luleå gjort ett katastrofalt beslut.

”Jag kokar! Det här är katastrof”, skriver en användare.

”Det låter ju helt sjukt slarvigt”, skriver en annan.

”Om det stämmer så är det ett sånt jävla dräll, det rör sig om en-två månader extra betalt typ. Varför skall det snålas?”, skriver en tredje.

LÄS MER: Victor Hedman hyllas till skyarna efter Tampas nya monsterinsats: ”Är en av tidernas bästa backar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!