Lias Anderssons ärliga ord om stora kaoset i New York Rangers – öppnar nu upp: ”Är kanske ett idiotbeslut…”

Lias Andersson är avstängd av New York Rangers.
Nu öppnar supertalangen upp om kaoset.
– Det har varit många incidenter som tagit på mig på ett personligt plan, saker som fått mig att inte må bra psykiskt, säger han till GP.

Lias Andersson har haft en turbulent vinter. Svensken valde i december att inte dyka upp under en samling med AHL-laget Hartford Wolf Pack.

”Kanske ett idiotbeslut”

New York Rangers svarade med att stänga av svensken som därmed är utan lön. Lias Andersson har de senaste veckorna varit i Sverige, men har hittills varit tyst om situationen.

Lias Andersson, New York Rangers
200102 New York Rangers Lias Andersson är på plats och kollar på brorsan Färjestads Noah Andersson (ej i bild) under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 2 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Nu, i en intervju med GP, öppnar han upp om kaoset – och berättar att psykisk ohälsa ligger bakom hans beslut att lämna Nordamerika.

– Det har varit många incidenter. Jag kan inte gå in på exakt alla saker, det ska jag ta lite längre fram. Det har varit många incidenter som tagit på mig på ett personligt plan, saker som fått mig att inte må bra psykiskt. Rent hockeymässigt är det kanske ett idiotbeslut, men jag måste tänka på privatlivet också, säger han till tidningen.

”Vet att jag är tillräckligt bra”

Huruvida det rör sig om trakasserier eller mobbning vill Andersson dock inte kommentera.

– Jag vet inte vad jag ska säga, eller vad jag ska svara. Det har varit tufft, det är det. Jag kommer att berätta när det är läge, säger han.

180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Lias Andersson har ryktats tillbaka till SHL, men känner att han håller för spel i världens bästa hockeyliga.

– Jag vet ju att jag är en tillräckligt bra hockeyspelare för att spela där borta. Det tycker jag att jag bevisade under försäsongen. Jag trodde att jag nypt en plats på centersidan efter Mika Zibanejad, men… Hockeysjälvförtroendet finns förmodligen kvar där nånstans, men det har blivit för jobbigt mentalt på grund av vissa saker. Det är väl det, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!