Leksandtränarens jätteilska efter egna lagets(!) mål – vill nu se en tydlig förändring: "Fruktansvärt farligt"

Leksandtränarens jätteilska efter egna lagets(!) mål – vill nu se en tydlig förändring: ”Fruktansvärt farligt”

Leksand föll mot Rögle med hela 7-3.
Men efter matchen är det framförallt ett mål som väcker starka reaktioner.
– Jag tycker det ser fruktansvärt farligt ut, säger tränaren Björn Hellkvist om Leksands eget mål.

Leksand kom till start med fem raka segrar och gott om självförtroende inför tisdagskvällens SHL-match mot Rögle. Men i Ängelholm hade dalmasarna inte mycket att säga till om när Rögle drog ifrån och vann tämligen enkelt med hela 7-3.

Leksand-ilska

Efter matchen kom ändå mest att handla om målet som Leksand gjorde till 1-1. Patrik Norén drog till med ett slagskott när Röglemålvakten Christoffer Rifalk låg på isen och hade tappat sin hjälm efter en kollision med lagkamraten Michael Kapla.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rögle, SHL
221025 Rögles målvakt Christoffer Rifalk i samband med 1-1 målet under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 25 oktober 2022 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0163

Pucken flög i hög fart förbi bara några decimeter från burväktarens oskyddade huvud. Målet har nu väckt starka reaktioner runt om i hockey-Sverige och efter matchen var Leksandstränaren Björn Hellkvist rasande över lagets egna mål.
– Jag tycker det ser fruktansvärt farligt ut när nån skjuter ett slagskott mot en målvakt som ligger försvarslös utan hjälm. Sen är regeln vad den är, men… Jag gör inte reglerna, säger Hellkvist på presskonferensen enligt Hockeypuls.

LÄS MER: Bianca Salmings starka ord om pappa Börje Salming – och hennes uppmaning till folket: ”Alla vill väl, men…”

Och Rögle-ilska

Leksandstränaren ser gärna en förändring i regelverket för att hindra att något så här farligt händer igen.
– Ponera att den pucken träffar Rifalk i tinningen. Då är det inte jätteroligt. Man behöver kanske titta på det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, SHL
221025 Leksands tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 25 oktober 2022 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0163

Hellkvist får också medhåll av motståndartränaren Cam Abbott som var rejält upprörd efter målet och höll inte tillbaka sina känslor på den efterföljande presskonferensen.
– Jag är besviken eftersom att jag anser att det finns principer i sporten ishockey som åsidosätter vissa regler, exempelvis farliga situationer när spelarna kan komma till skada, säger Rögletränaren och tydligt missnöjd med domarnas agerande i samband med situationen.
– Vi blåser av matcher när spelares hjälmspännen knäpps upp. Men här har vi en spelare som ligger försvarslös utan hjälm när ett slagskott avfyras mot mål.

LÄS MER: Frölunda i sorg efter tragiska dödsbeskedet – klubbprofilen har gått bort: ”Så jäkla tragiskt”

Abbott är också för att se en förändring i regelverket för att skydda målvakterna bättre.
– Spelarnas säkerhet är av största vikt i den här ligan och vi har justerat mängder av regler de senaste åren för att nå dit. Men det måste också finnas rum för sunt förnuft, säger tränaren på presskonferensen.
– Sen förstår jag att folk tar dåliga beslut i stridens hetta, men förhoppningsvis kan vi få till en process med de styrande i den här ligan så att domarna kan fatta ett bättre beslut nästa gång. Enligt min mening måste de blåsa av spelet i en sån här situation.

Vad tycker du om det här målet? Dela artikeln och säg din åsikt!