Leksandtränaren Roger Melins ilska – mot Brynässtjärnorna: ”Det är rent ut sagt dåligt”

.

Roger Melin har fått en drömstart med Leksand i SHL.
Nu öppnar tränarveteranen upp om mardrömmen i Brynäs – och sågar tidigare spelare.
– Kevin Clark och Jesper Jensen var rent ut sagt dåliga under min ledning, säger han i podcasten Hockeypuls.

Inför säsongen 2017/18 tog Roger Melin över som ny huvudtränare i Brynäs efter Thomas ”Bulan” Berglund. Men det blev dock inte alls vad han hoppades på.

Roger Melins mardröm

Redan i mitten av oktober fick Melin sparken och ersattes av assisterande tränaren Tommy Rödin. Då hade Brynäs bara vunnit två av de åtta första matcherna och droppen som fick bägaren att svämma över var 2-8-förlusten mot Skellefteå AIK.

Roger Melin, Brynäs
190907 Leksands tränare Roger Melin under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Södertälje och Leksand den 7 september 2019 i Södertälje.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 136050

Nu berättar Melin om mardrömmen i Brynäs och beskriver det som karriärens största motgång.
– För mig kändes det väldigt konstigt och jag tog det väldigt hårt. Nu när jag tänker tillbaka på det känner jag att jag blir väldigt känslomässigt engagerad igen, säger Roger Melin i podcasten Hockeypuls.

Ilska mot Brynäs stjärnor

Framförallt är Melin rejält kritisk och besviken på två spelare i Brynäs.
– Jag kände av de här bästa spelarna, Kevin Clark bland annat, och Jesper Jensen, som var rent ut sagt dåliga under min ledning – de var dåliga föredömen för gruppen helt enkelt som inte tog något ansvar egentligen alls för att driva laget som de borde gjort. Jag hade samtal med bägge två, men kände väl att jag inte kom speciellt långt. Ändå visste jag att Kevin Clark hade svårt med ”Bulan”, för han var på honom hela tiden – det kanske var vad Clark behövde, någon som var på och pekade med hela handen mer, säger han i podden.

Roger Melin, Brynäs
190914 Brynäs Adam Brodecki, Jonathan Sigalet, Tomi Sallinen, Lukas Zetterberg och Josef Ingman jublar efter gjort 0-5 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Brynäs den 14 september 2019 i Göteborg.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Melin fortsätter berätta om sitt missnöje mot stjärnspelarna som skulle vara bärande i Brynäs och varför de var så dåliga förebilder för resten av laget.
– Det var ett antal träningar som jag tyckte att de bara åker och glider och inte tar i, inte är bra föredömen helt enkelt på träningar. Jag pratade speciellt med Kevin Clark om det, för han var värst tyckte jag – han var ändå en av spelarna som skulle vara ett bra föredöme i föreningen, men han hade väldigt svårt att ta till sig det, säger nuvarande Leksandstränaren.

Då möter Melin Brynäs

Melin lämnade Brynäs och gör just nu succé med Leksand. Efter avancemanget från HockeyAllsvenskan i våras så fick man en perfekt start på återkomsten till SHL genom att vinna premiären med 5-2 mot Malmö.

Hos Malmö spelar också Melins förre spelare Jesper Jensen. Medan Kevin Clark håller till i schweiziska Rapperswil nuförtiden. Och den 24 september möts just Leksand och Brynäs i ett riktigt klassiskt möte och en känslig match för Roger Melin.

LÄS MER: Efter stora chockbeskedet innan premiären – nu tar tränarprofilen över klubben!

BOMBEN: Djurgårds-rivalen vill nu värva Dick Axelsson – har erbjudit kontrakt!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);