Leksands stora lycka: Stjärnan stannar – trots degraderingen

Johan Porsberger stannar i Leksand.
Det bekräftade klubben i ett pressmeddelande under söndagskvällen.
Forwardens nya kontrakt är på 1+1 år.

Leksand har haft ett mörkt hockeyår. Nykomlingen blev jumbo i SHL och sedan degraderade till Hockeyallsvenskan efter en bitter förlust i en bäst av sju-serie mot rivalen Mora. Nu rustar klubben för återtåg till den högsta serien och under söndagskvällen kunde man ge fansen ett stort glädjebesked. För trots uttåget väljer Leksands bäste målskytt Johan Porsberger att stanna. 23-åringen som denna säsong stod för 13 kassar och dessutom kom tvåa i den interna poängliga med 20 pinnar, var väldigt nöjd över att ha förlängt sitt kontrakt.
– Jag trivs bra här i Leksand och vi kommer göra allt för att ta tillbaka det som är vårt, säger Porsberger i ett pressmeddelande.

Forwardens kontrakt är skrivet på 1+1 år. Norrbottningen kom till Dala-laget från Asplöven inför fjolårssäsongen. Sportchef Mikael Karlberg var väldigt nöjd över att få behålla sin skyttekung.
Johan är en naturlig målskytt, som inte behöver så många lägen på sig för att sätta dit pucken. Det visar inte minst hans 13 mål i SHL under den gångna säsongen. Vi är glada att Johan ser detta som en möjlighet att utvecklas ännu mer, då han har tagit stora steg sedan han kom till oss för ett och ett halvt år sedan. Detta är bara början på hans karriär, säger Karlberg på klubbens hemsida.

LÄS MER: Efter SM-guldet: Nio spelare lämnar HV71