Leksands-stjärnans tokilska – går till attack mot SHL efter beslutet: ”Hycklare! En skamfläck för hela ligan”

Han stängdes av efter att ha puttat en domare.
Nu går John Quenneville till rasande attack mot SHL.
– De är en skamfläck för hela ligan, tyvärr. De är hycklare, säger Leksands-stjärnan.

John Quenneville kom till Leksand från ZSC Lions i Schweiz inför den här säsongen, och har redan hunnit göra stora avtryck i SHL. På nio matcher har det blivit tre mål och totalt sex assist, men i nästa match, när Leksand möter Oskarshamn, får han sitta på läktaren.

Attacken mot ligan

Det var i den senaste matchen, när Leksand mötte Växjö, som Quenneville hamnade i bråk med en motståndare. I ett försök att ta sig ifrån domaren så delade han ut en knuff mot den assisterande domaren. Quenneville fick en matchs avstängning för abuse of officials. Det betyder att han missar matchen mot Oskarshamn, vilket han inte är nöjd med.

– Det som hände där och då är ett jävla skämt. Det är som om disciplinnämnden försöker övertyga människor om att det som hände där var ett slagsmål eller övergrepp. Men det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Alla kan se vad som inträffar, säger han till Hockeypuls.

221015 Leksands John Quenneville under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 15 oktober 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

John Quenneville vill inte rikta någon kritik mot domarna, men däremot situationsrummet och disciplinnämnden. 

– I min värld är SHL världens näst bästa liga efter NHL. Det är extremt tävlingsinriktat. Det är 14 väldigt bra lag. Är vi inte på topp varje kväll får vi stryk mot vilket lag som helst. Arenorna är toppklass, supportrarna är toppklass. Men, sedan har vi den här gruppen som bestämmer över domarna. De är en skamfläck för hela ligan, tyvärr. De är hycklare, säger han.

LÄS MER: Förre lagkamratens ilska efter bilderna på Börje Salming – riktar kritik mot Sverige: ”Borde skämmas!”

”Ger ligan dålig reklam”

Han menar dessutom att det som händer kan skada ligan i helhet.

– De ger hela ligan dålig reklam. Den här gruppen styr med järnhand hur domarna ska döma. Flera domare gör ett bra jobb och försöker ha lite känsla i bedömningssituationer. De gör ett bra jobb, sedan har vi den här gruppen som vill något helt annat, säger han.

221015 Leksands John Quenneville jublar under efter ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 15 oktober 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

John Quenneville försvarar sig med att domaren faktiskt var påväg att skicka ut honom i fel spelargång, vilket fick Quenneville att reagera. Han menar dock att det inte rör sig om någon knuff.

I Oskarshamn spelar John Quennevilles bror, David, och till matchen har kanadensarens far och farfar kommit för att titta.

– Jag hade ringat in det här datumet i kalendern. Min pappa och farfar har flugit över för att se den här matchen – nu har disciplinnämnden tagit det ifrån oss, säger han.

LÄS MER: Chocken i Nordamerika efter nya bilderna på Börje Salming – så vill NHL-ikonerna hjälpa svensken