Leksands prestigedrag efter spelartappen – bekräftar intresse för stjärnan: ”Finns inte många som honom”

Leksands prestigedrag efter spelartappen – bekräftar intresse för stjärnan: ”Finns inte många som honom”

Flera tunga spelartapp.
Nu bekräftar Leksand intresse för NHL-meriterade John Quenneville.
– John är ute på marknaden. Det är inte så många spelare av den digniteten ute på marknaden, säger GM Thomas Johansson för Hockeypuls.

Leksand kommer från en bra säsong i SHL, men våren och sommaren har kantats av tunga spelartapp. Klubben har haft en drös spelare som skrivit på för NHL-klubbar, och det är i dagsläget oklart vilken uppsättning man kommer ha på spelare till kommande säsong.

Bekräftar intresse

Dessutom har storstjärnan Max Véronneau, som var SHL:s kanske bästa spelare förra säsongen, lämnat för San Jose Sharks, och man gick dessutom bet på Peter Cehlarik, som länge ryktades till klubben.

201128 Leksands General Manager Thomas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 28 november 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0024

Cehlarik gjorde braksuccé med Leksand under säsongen 2021/2022, och var på besök även den här våren. Men hans val föll till slut på schweiziska mästarna EV Zug, och Leksand letar fortfarande efter den där prestigevärvningen som bara ska vräka in poäng. Och nu kanske man har funnit honom.

”Finns inte så många som honom”

Enligt Expressen så ligger klubben i slutförhandlingar med poängsprutan John Quenneville, som senast kommer från Zürich, där det förra säsongen blev 37 poäng på 46 matcher.

Och general manager Thomas Johansson hymlar inte med att det finns intresse.

– John är ute på marknaden. Det är inte så många spelare av den digniteten ute på marknaden, säger han till Hockeypuls.

New Jersey Devils center John Quenneville celebrates after scoring his first NHL goal during the second period of an NHL hockey game against the New York Rangers, Tuesday, March 21, 2017, in Newark, N.J. (AP Photo/Julio Cortez)

Quenneville draftades i första rundan av NHL-draften 2014, och har sedan dess gjort närmare 40 matcher i världens bästa liga. Leksand var intresserade av forwarden redan förra året, men då valde han Zürich. Thomas Johansson menar dock att Leksand kommer få tuff konkurrens i en värvning.

– Han har funnits med. Men så här, vi är inte ensamma om att titta på den typen av spelare. Så är det.

LÄS MER: Här äger Gabriel Landeskog Stanley Cup-paraden fullständigt – firar på allra mäktigaste sätt: ”Älskar er!”