Leksands drag för att ta in publik i SHL-genrepet – de som betalar mest(!) släpps in

Leksand har fått tillåtelse att ta in 50 personer i SHL-genrepet mot Brynäs.
Och det blir kamp om platserna.
Nu står det klart att de som betalar mest för gå.

De sista omgångarna i SHL i våras spelades utan publik. Coronaviruset tvingade sedan de svenska hockeysäsongerna att avslutas i förväg, och länge var det oklart huruvida publik ens tillåts över kommande säsong.

Nya lösningen

Men förra veckan kom beskedet från regeringen att man, i samband med evenemang, vill släppa på en del restriktioner när det gäller regeln om max 50 personer. Man menar att taket bör höjas, så länge evenemanget har sittplatspublik.

200118 Leksands supportrat under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 18 januari 2020 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Det väntas börja gälla 1 oktober, några omgångar in i den nya SHL-säsongen. Men redan den 10 september så kommer Leksand ha publik på en match.

Auktionerar ut biljetter

På tisdagen meddelade man nämligen att man av polisen fått tillstånd att släppa in 50 åskådare till träningsmatchen mot Brynäs. Biljetterna kommer samtliga att auktioneras ut, med startpriset 800 kronor.

Johan Fransson, Patrik Zackrisson, Leksand
200118 Leksands Johan Fransson och Patrik Zackrisson jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 18 januari 2020 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

I priset ingår, förutom själva matchen, en trerätters middag, paussnack och chans att vinna tröjor. Ett liknande upplägg kör även Linköping på, i matchen mot Djurgården på torsdag.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!