Leksand vädjar till egna fansen med öppet brev – efter enorma ilskan: ”Tänk till en extra gång”

Leksand går nu ut med en offentlig vädjan till sina egna supportrar
Efter att den enorma kritiken och ilskan drabbat Johan Franssons familj.
”Vi vill uppmana alla er som följer oss i med och motgång att tänka till en extra gång när det kommer till kritik”, skriver Leksand i ett pressmeddelande.

Efter att Johan Fransson slarvade på offensiv blå har han fått rejäl kritik för den missade trepoängaren i viktiga matchen mot Linköping i går kväll. Det har till och med gått så långt att Franssons familj drabbats.

Leksands vädjan

Både sonen och frun Jenny har fått uppleva ilskan från Leksandfansen.
– Vår mellanson stod utanför omklädningsrummet och väntade på mig efter matchen då han hörde vuxna säga elaka saker om sin pappa. Han var jätteledsen på vägen hem och hade ont i magen, han var jätteledsen på morgonen när han vaknade och han har inte vågat gå till skolan i dag, sa Fransson till Sportbladet.

Johan Fransson, Leksand
191121 Leksands Johan Fransson deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Leksand 21 november 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Nu väljer Leksand att gå ut med en offentlig vädjan till egna fansen. För att markera och sätta ned foten för vad som är acceptabelt.
”Med anledning av den starka kritik mot individer i och omkring Leksands IF den senaste tiden vill vi från föreningens håll uppmana alla att tänka till när det kommer till personangrepp som ibland får större konsekvenser än man egentligen tänkt sig”, skriver Leksand i ett pressmeddelande på klubbens officiella webbplats.
”Vi som jobbar för och med föreningen har full förståelse för att man har synpunkter på beslut och ageranden oavsett om det berör souvenirförsäljning, sporten, matcharrangemang, ekonomi eller vad det än må vara, och så ska det alltid vara i en förening.”

Brevet till fansen

Öppna brevet från Leksand fortsätter så här:
”Från föreningens håll vill vi dock uppmana alla er som följer oss i med och motgång att tänka till en extra gång när det kommer till kritik och kommentarer riktade på individnivå och som ibland kan vara i gränslandet för vad som kan anses vara acceptabelt. Detta gäller inte minst i sociala medier.”

Leksand, SHL
200109 Leksands spelarna jublar efter seger 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linköping den 9 januari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

”Att spelare, ledare, funktionärer och övrig personal valt att arbeta för en förening får, och ska, aldrig behöva påverka nära och kära kring individen. Tyvärr kan konsekvenserna i vissa fall bli sådana utan att det aldrig varit intentionen från den som uttryckt sig, vilket gör det än viktigare att tänka till en gång extra i förväg innan man publicerar sina omedelbara tankar och känslor.”

Leksand vann till slut matchen mot Linköping efter straffar med 3-2. Man är dock fortsatt jumbo i SHL-tabellen och har en poäng upp till just LHC över nedflyttningsstrecket.

LÄS MER: Svenske JVM-bronshjälten får nu lämna NHL – men det blir ingen SHL-återkomst