Leksand-stjärnans drömbesked i natt: Får NHL-kontrakt med svenskklubben

Leksand-stjärnans drömbesked i natt: Får NHL-kontrakt med svenskklubben

Ännu en Leksand-spelare skriver NHL-kontrakt.
Den här gången är det Nils Åman som reser till Nordamerika.
– Han är en smart spelare, säger Vancouvers sportchef Patrik Allvin.

Stora förändringar i Leksands trupp till nästa säsong är att vänta. Dala-klubben har tappat flera spelare, och är ute på spelarmarknaden för att ersätta sina förluster.

Klar för svenskklubben

Bland andra har trion Max Véronneau, Emil Heineman och Isak Rosén tecknat ett avtal med en NHL-klubb. Nu står det klart att ännu en Leksand-spelare gör samma resa, och den här gången den reslige centern Nils Åman.

220305 Leksands Nils Åman jublar efter sitt 0-2 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 5 mars 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

22-åringen skrev i natt på ett kontrakt med svenskklubben Vancouver Canucks – med Patrik Allvin som general manager och får Elias Pettersson, Oliver Ekman-Larsson och Nils Höglander som nya lagkamrater.

Spelade VM med Tre Kronor

– Nils är en smart hockeyspelare som spelar med fart och har en stark arbetsmoral, säger Allvin om Åman till NHL.com och fortsätter:

– Han har ett bra tvåvägsspel och vi ser fram emot att se hans fortsatta utveckling på båda sidor av isen med Canucks organisation.

220517 Nils Åman of Sweden during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Great Britain on May 17, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Nils Åman har, trots sin unga ålder, tre SHL-säsongen i bagaget. Det förra tävlingsåret var svenskens poängbästa med 14 poäng på 51 matcher. 22-åringen var även med och spelade VM med Tre Kronor.

LÄS MER: Victor Hedmans nya monstermatch i natt – hyllas nu stort efter Tampas viktiga seger: ”Han ledde laget igen”