Leksand kan göra prestigevärvning – NHL-svensken svarar på ryktet: ”Jättekul att de gick upp”

.

Leksand är återigen tillbaka i SHL igen.
Då kopplas klubben ihop med en riktig prestigevärvning.
Och nu svarar Eddie Läck på uppmärksammade ryktet om en återkomst till Sverige.

Eddie Läck var med Tre Kronor och vann VM-guld 2017. En höjdpunkt i karriären, men sedan dess har det varit två rätt så tråkiga säsonger för 31-åringen.

Senaste säsongen blev det bara sex ynka matcher för New Jersey Devils farmarlag Binghamton Devils i AHL. Där en höftoperation förstörde senaste säsongen för landslagsmålvakten.

Läck svarar på ryktet

De tuffa säsongerna i Nordamerika kan nu leda till en efterlängtad återkomst hem till Sverige. Där ett mycket uppmärksammat rykte blossat upp kring Läck.

Där Leksand kopplas ihop med målvaktsstjärnan och uppges vilja göra en riktig prestigevärvning för återkomsten till SHL. För Läck blir det även en återkomst till Leksand igen då han spelade för klubben i HockeyAllsvenskan 2007-09.

Eddie Läck, Leksand
170427 Sveriges målvakt Eddie Läck under landskampen i ishockey mellan Sverige och Ryssland den 27 april i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Nu svarar 31-åringen på ryktet om Leksand. Och hur tankarna går inför var han spelar nästa säsong.
– Ska jag vara ärlig vet jag inte åt vilket håll jag tittar. Jag tar det lite som det kommer. Det var jättekul att Leksand gick upp och allting. Jag fick en massa av artiklarna om att jag var aktuell skickade till mig häromdagen, men det är ingenting jag tänker på ännu, säger han i en intervju med Hockeysverige.
– Jag har faktiskt inte börjat tänka i dom banorna ännu. Först och främst vill jag bli frisk innan jag tar något beslut.

”Vet att du frågar…”

Det är det allra viktigaste just nu för Läck. Att bli helt frisk. Sedan kommer burväktaren att fundera på var han vill spela.
– Jag är väldigt försiktig med allting just nu. Jag vet att du kommer fråga om lag och allt sådant, men jag kommer inte sajna upp mig på något innan jag vet till hundra procent att det här kommer fungera. Att jag kommer kunna spela utan smärta och ge hundra procent i stället för att bara försöka ta mig igenom det, säger han till hockeysajten.

Så vi får se om Leksand lyckas övertala Läck och få hem ett riktigt målvaktsess till återkomsten i SHL.

Leksands lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Axel Brage

Backar:
August Berg
Calle Själin
Lucas Nordsäter
Filip Johansson
Daniel Gunnarsson
Mattias Karlson
Mattias Göransson

Forwards:
Jon Knuts
Oskar Lang
Tobias Forsberg
Mattias Ritola
Thomas Valkvae-Olsen
Linus Persson
David Rundqvist
Martin Karlsson
Sebastian Wännström
Daniel Olsson Trkulja
Fredrik Forsberg

LÄS MER: Poängkungen klar för SHL-klubben – som presenterar trippelvärvning(!)

Uppgifter: Landslagsmålvakten aktuell för SHL-klubben – som ersättare till stjärnan

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);