Leksand bekräftar nu efter alla tunga spelartapp – visar intresse för två(!) svenska NHL-stjärnor: ”Potentiellt ja”

Leksand har tappat flera stjärnor under våren.
Nu bekräftar man intresse för två svenska NHL-stjärnor.

Leksand gjorde en kanonsäsong i SHL:s grundserie, men man lyckades inte ta sig långt i slutspelet. Man kunde ändå sammanfatta en klart godkänd säsong, med flera stjärnor som levererade.

”Potentiellt: Ja”

Men under våren har de tunga spelartappen avlöst varandra. Storstjärnan Max Veronneaus – en av SHL:s bästa spelare – har lämnat för NHL. Samtidigt har Emil Heineman, Isak Rosén och nils Åman skrivit på för NHL-klubbar. Och klart är att klubben jagar förstärkningar som ska ersätta stjärnorna – och framför allt Veronneaus.

220526 Emil Bemström of Sweden during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship quarterfinal game between Sweden and Canada on May 26, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Aftonbladet nämner Emil Bemström som ett potentiellt drömnamn, då han sitter med ett utgående kontrakt i NHL. Och visst finns det intresse från Leksand, inte minst då Bemström spelade i klubben som junior, och även under en säsong som senior.

– Det får vi väl se. Potentiellt: Ja. Men jag tror också att Emil är en sån ålder att han kan få ett avtal. Det skulle jag nästan förvänta mig. Skulle han inte få det så får vi ta den bollen då, om han vill komma till Leksand. Det finns andra klubbar han har anknytningar till, säger Petter Carnbro, scout och analytiker i klubben.

Bekräftar intresse

Aftonbladet nämner även Victor Rask som ett potentiellt drömnamn, och även där bekräftar Leksand intresse.

– Han är bra, det är inget snack om det. Han är ganska långt bra före min tid i Leksand, men han är en kille som man reflekterat över, att han kan blicka bort mot Europa, ja, säger Carnbro.

161129 Carolinas Victor Rask under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Carolina Hurricanes den 29 november i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Victor Rask slog igenom i Leksand i början av 10-talet men har nu tolv raka säsonger i Nordamerika bakom sig. Han kommer senast från en tung säsong med Minnesota Wild och Seattle Kraken, där han inte riktigt fått det att stämma. Han har även fått spela en del i AHL, vilket gör att många nu tror på en flytt tillbaka till Europa, och potentiellt även Sverige.

LÄS MER: Victor Hedman bakom avgörande målet i natt – är nu bara en vinst från Stanley Cup-final efter ny supermatch