Leif Boork skickar tydlig varning till Frölundas guldhjälte – efter bråket: "Han får se upp"

Leif Boork skickar tydlig varning till Frölundas guldhjälte – efter bråket: ”Han får se upp”

.

Hockeyprofilen Leif Boork och Frölundas Ryan Lasch har bråkat öppet på Twitter.
Nu svarade Lasch på allra bäst – med ett SM-guld och pris som slutspelets bästa spelare.
– Men han får se upp om jag blir coach någon dag, skickar Leif Boork som tydlig varning till SportExpressen.

Han har gjort det igen! Ryan Lasch är svensk mästare för andra gången med Frölunda. Inte nog med så utsågs Lasch även till hela slutspelets bästa spelare när han fick ta emot Stefan Liv Memorial Trophy.

Boork kritisk mot Lasch

Men det är inte alla som uppskattar Frölundas guldhjälte. En som är väldigt kritisk är den frispråkige tränarveteranen Leif Boork.

Hockeyprofilen hade i mars ett öppet Twitterbråk med Lasch, där Boork var starkt kritisk mot poängspelaren.
”Mellan 2010 – 2019 har Ryan Lasch haft 10 olika uppdrag i 9 olika klubbar. Kontinuitet? Läcker i seriespelet. Lättare ta bort i slutspelet. Jag undrar vad Lasch kostar Frölunda? Är han värd det? Finns en rad spelare som är viktigare; med Joel Lundqvist i spetsen”, skrev Boork på Twitter då.

Lasch gav bästa svar

Lasch svarade då bara med ett tydligt tecken på att han vunnit fyra titlar. Och i går kväll fick Lasch ge ett ännu bättre svar med ännu ett SM-guld att vifta framför Boorks ögon. Samt dessutom priset som slutspelet bästa spelare.

Efter Frölundas finalseger i går kväll fick Boork på nytt förklara sig om kritik mot Lasch.
– Klart han är en duktig spelare. Jag har varit i fajt på Twitter med Frölundasupportrar, men jag har aldrig sagt att han är dålig. Det jag har sagt är att jag frågat mig hur bra han är i förhållande till vad han exempelvis har betalt. Men här i finalen har han ju varit avgörande, säger Boork till SportExpressen.

”Han får se upp”

Även om Boork vill skicka en tydlig varning till Frölundas guldhjälte.
– Jag gratulerar honom gärna, det gör ingenting att han slår mig på fingrarna lite grann. Det bjuder jag på. Men han får se upp om jag blir coach någon dag. Då får han det hett om öronen, säger hockeyprofilen till kvällstidningen.

Lasch själv vill dock inte hälsa något tillbaka till Boork efter nya SM-guldet. Utan han låter prestationerna på isen få tala.
– Jag måste stå upp för mig själv om jag känner att jag blir kritiserad på fel sätt. Jag är den förste att kritisera mig själv om jag inte spelar bra. Men så har inte fallet varit nu, säger amerikanen till SportExpressen.

LÄS MER: Guldhjälten skriver långtidskontrakt – återvänder till Frölunda!

Frölundas toksköna pengaregn efter SM-guldet: ”Bara positivt”