Legendaren Tommy Söderströms kritik mot svenske NHL-stjärnan: ”Ett hån mot alla vanliga arbetare”

Legendaren Tommy Söderströms kritik mot svenske NHL-stjärnan: ”Ett hån mot alla vanliga arbetare”

.

Mattias Ekholm och hans sambo, tv-profilen Ida Björnstad, deltog i ett omdiskuterat inslag där de pratade om sin vardag och vad de tvingats offra.
Nu slår legendaren Tommy Söderström tillbaka.
”Det är ett hån mot alla vanliga arbetare med fem veckors semester eller ensamstående som försöker få ihop vardagen”, skriver han.

Det var i TV4:s Nyhetsmorgon som Nashville Predators Mattias Ekholm och Ida Björnstad, som är känd som ishockeyreporter i TV4 och C More, deltog i ett inslag om vad ett liv som NHL-stjärna innebär.

– Tiden där borta har blivit väldigt jobbig, speciellt när man har familj och man vet att man är borta mycket. Ibland är jag borta tio dagar i sträck och då missar man mycket, man kanske missar sonens första ord eller första gången ha lär sig cykla, säger Mattias Ekholm.

”Ett hån”

Ida Björnstad menar i inslaget att många har bilden att det ”är det perfekta livet och allt som är ett tv-spel”, men att ”det är uppoffringar man gör som föräldrar hela tiden”.

Men inslaget har mötts av stor kritik.

170209 Predators Mattias Ekholm under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Nashville Predators den 9 februari 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

På Twitter skriver bland annat målvaktslegendaren Tommy Söderström att det är ”ett hån”.

”Jag har aldrig förstått varför man går ut och säger så här som många idrottare gör, ett hån mot alla vanliga arbetare med fem veckors semester eller ensamstående som försöker få ihop vardagen. NHL-proffs är lediga cirka fem månader på sommaren och vara dygnet runt med familj”, skriver han.

Svaret på kritiken

Ida Björnstad har efter kritiken gjort ett uttalande på Instagram.

”Att delta i Nyhetsmorgon var långt ifrån en självklarhet för oss . Vi vet av erfarenhet att många blir provocerade och arga då vi väljer att prata om våra liv. Vår ambition har aldrig varit att du eller någon annan ska tycka synd om oss. Vi är fullt medvetna om att vi är privilegierade i många avseenden. Men samtidigt vägrar både jag och Mattias att bidra till den perfekta värld som oftast målas upp i media och i sociala medier. Den världen många relaterar till och ser. Ytan”, skriver hon.

Vidare fortsätter hon:

”Ni får slå ner på oss. Tycka att vi är löjliga som vänder på myntet och visar den andra sidan. Men utan självömkan kommer vi alltid att visa upp en ärlig bild”.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!