Legendaren Börje Salmings hårda ord – efter tunga krisen: ”Det vore katastrof…”

Toronto Maple Leafs och AIK har det urtungt.
Då lider Börje Salming.
– Jag tycker att det är väldigt tråkigt, säger han till Aftonbladet.

Det skiljer en hel del mellan NHL och Hockeyallsvenskan, men för Börje Salming så finns en tydlig koppling. Det är lagen han är mest förknippad med från sin spelarkarriär, Toronto och AIK spelar.

”Inte varit en rolig höst”

Det råkar dessutom gå riktigt tungt för båda. Toronto Maple Leafs, där Börje Salming gjorde hela 16 säsonger, hade inför i natt sex raka förluster och har gjort sig av med tränaren Mike Babcock. AIK var uppe i nio raka förluster innan man sparkade Jussi Salo, och med nya tränaren Bobo Simensen i båset så vann man i tisdags.

Börje Salming
170924 Börje Salming efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Hammarby den 24 september 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

För Börje Salming har det varit en tung period.

– Det har inte varit någon rolig höst att följa ishockeyn, det är klart att det inte känns så upplyftande. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att se dem ha problem, säger legendaren till Aftonbladet.

”Skulle vara katastrof”

Börje Salming menar att det skulle vara förödande om AIK, som är jumbo i Hockeyallsvenskan, inte reste sig.

– Det skulle vara katastrof för AIK att åka ur hockeyallsvenskan, det är en så stor klubb som behövs i Stockholm och inom ishockeyn. Nu har de ny tränare och de vann senast, jag tror att det går att vända och jag tycker att de har förutsättningar för att klättra i tabellen.

Börje Salming
190218 Börje Salming under en intervju den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Börje Salming åker själv över till Toronto i januari, och hoppas då se ett betydligt mer välmående lag.

– Laget är ungt med många duktiga spelare som är på väg uppåt, som William Nylander. Det gäller att få ihop laget och få dem att fortsätta utvecklas så kommer det nog att gå bra, jag tror att det kommer att vända för dem också och jag hoppas verkligen det har gjort det när jag åker över i januari, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!