Lagkaptenens stora hyllning till Elias Pettersson – efter efterlängtade poängen

KÖPENHAMN. Ett mål och en assist. Efter två poänglösa matcher har nu Elias Pettersson gjort både sin första och andra poäng i Tre Kronor-tröjan.
Då hyllas han av lagkaptenen Mikael Backlund.
– Han spelar bra och har kämpat sig in i den här turneringen, säger Backlund.

Elias Pettersson blev huvudrollsinnehavare när Tre Kronor besegrade Frankrike.

Slutresultatet skrevs till 4-0 och den 19-årige supertalangen stod för ett mål och en assist.
– Det är väldigt skönt. Vi startar väldigt bra och fick flyt från första bytet. Det hjälper mig såklart mycket att jag har gjort mål och att det har släppt lite, säger Pettersson.

ANNONS: Det gäller att vara smart med sin ekonomi. Därför jämför Zmarta över 20 olika banker och långivares villkor åt dig – helt kostnadsfritt. Kolla här vilken ränta du kan få.

Sparar matchpucken

Pettersson hade precis innan sin assist, vilken var hans första poäng i Tre Kronor-tröjan, tre chanser i rad i powerplay att spräcka målnollan. I tredje perioden fick han till slut sätta dit pucken och göra sitt första mål i den blågula tröjan.

Den historiska pucken ligger nu i säkert förvar.
– Backlund tog pucken så jag lär få den i omklädningsrummet, säger Pettersson.

Hyllas av lagkaptenen

Lagkaptenen Mikael Backlund, som gjorde mål på Petterssons passning i den första perioden, var glad för 19-åringens skull.

Att pressen ligger på sina axlar har Pettersson själv känt av, någonting även Backlund är medveten om.
– Jag tror det lättar lite för honom. Efter den säsongen han har haft och kommer hit och spelar och allt med NHL. Det är klart att det blir stort tryck på honom men jag tycker han hanterar det bra, säger lagkaptenen och fortsätter:
– Han har spelat bra och kämpat sig i den här turneringen. Det är inte så lätt när man inte har spelat på den här nivån förut så det tar ett tag att komma in.

Dela för att hylla Elias Petterssons fantastiska insats!

ANNONS: Många tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

LÄS MER: Tredje raka VM-segern för Tre Kronor – när Elias Pettersson skrev ny historia

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);