Knallen: Svenska bottenlaget kan göra riktiga drömvärvningar – vill ha in flera(!) NHL-spelare

Hockeyallsvenskan närmar sig.
Då vill Almtuna förstärka – med flera NHL-spelare.
– Vi har några som är från Uppland som skulle vara kul att få in, säger sportchefen Björn Danielsson till UNT.

I SHL är det fortfarande inte tillåtet med korttidskontrakt. Det innebär att NHL-spelare inte kan göra tillfälliga övergångar till klubbarna, trots att säsongen i Nordamerika väntas börja först i december.

Vill göra drömvärvningar

Men i Hockeyallsvenskan är det möjligt, någonting Modo tog vara på förra veckan då man presenterade dubbla värvningar från Nordamerika. Nu vill Almtuna göra samma sak.

Toronto Maple Leafs defenseman Rasmus Sandin pauses during a break in the first period of the team’s NHL hockey preseason game against the Buffalo Sabres on Friday, Sept. 20, 2019, in Toronto. (Chris Young/The Canadian Press via AP)

Klubben undersöker nu möjligheten, skriver UNT.

– Det är klart att det vore kul att få in någon sådan spelare. Vi har några som är från Uppland som skulle vara kul att få in, säger sportchefen Björn Danielsson till tidningen.

”Dykt upp lite namn”

Almtuna slutade förra året på en tolfteplats i den hockeyallsvenska tabellen.

– Det har dykt upp lite namn som har hört av sig till mig och Tony Mårtensson, vi har fått förfrågningar. Sedan finns det självklart en ekonomisk aspekt, även om det inte är stora pengar så är det försäkringar och så. 

181027 Djurgårdens Olle Alsing jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 27 oktober 2018 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Sedan tidigare tränar Olle Alsing (Ottawa) och Gustav Lindström (Detroit) med laget, samtidigt som Rasmus Sandin (Toronto) ska vara på väg till Sverige även han. Några specifika namn som ska vara aktuella för Almtuna nämns inte, men att de ska vara från Uppsala tycks tydligt.

– Vi tänker så, men sedan finns det inget generellt klartecken från NHL utan det är upp till varje klubb om de släpper spelare. Det är roligare både för oss och för fansen om det är spelare som har en anknytning hit, säger Danielsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!