Knallen: Poängmaskinen återvänder till SHL – men till ligarivalen: ”Är den vi letat efter”

Han vräkte in poäng i Växjö.
Nu återvänder Olli Palola till SHL – men till rivalen Rögle.
– Han är den vi letat efter som en viktig pusselbit I vårt lagbygge, säger sportchefen Chris Abbott.

Olli Palola värvades till SHL och Växjö 2016, och han gjorde rejäla avtryck direkt. Under sin enda säsong i Sverige vräkte finländaren in hela 48 poäng, vilket räckte till en trejdeplats i poängligan.

”Den vi letat efter”

Succén ledde till en flytt från SHL, och efter det har karriären fortsatt i KHL. Men nu står det klart att det blir en återkomst till svensk hockey – dock inte till Växjö.

170309 Växjös Olli Palola jublar efter 3-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö Redhawks den 9 mars 2017 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Under måndagen presenterades nämligen poängmaskinen av Rögle.

– Olli Palola är den högerfattade forwarden vi letat efter som en viktig pusselbit I vårt lagbygge. Det är en rutinerad spelare med en stor offensiv potential som vi får in i truppen. Det är ett rutinerat proffs med bra karaktär och arbetsmoral samt en härlig personlighet som kommer att tillföra bra attityd i omklädningsrummet, säger Chris Abbott.

”Gillar atmosfären”

I Rögle återförenas Palola med forne lagkamraten i Växjö, Cory Murphy, som numera är coach i Rögle.

– Jag och Cory har haft kontakt de senaste åren och nu stämde allt och jag ser fram emot att komma till Rögle och hjälpa laget att fortsätta sin resa. Jag har varit i Ängelholm och ishallen flera gånger som spelare och gillar atmosfären. Jag ser fram emot att få tillhöra hemmalaget och känna stödet, säger Olli Palola.

161124 Växjös Olli Palola under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Linköping den 24 november 2016 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Olli Palola kommer senast från en anonym säsong med Kunlun Red Star i KHL, där han endast gjorde 8 poäng på 39 matcher. Kontraktet med Rögle är skrivet på ett år.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!