Knallen: Plötsliga succéspelaren lämnar Växjö Lakers – klar för ny klubb mitt under heta SM-finalserien

Knallen: Plötsliga succéspelaren lämnar Växjö Lakers – klar för ny klubb mitt under heta SM-finalserien

Han har gjort succé under slutspelet.
Men Linus Nässén lämnar Växjö Lakers.
Backen är klar för en ny klubb – mitt under finalserien.

Linus Nässén har gjort två raka säsonger i Växjö Lakers men har hela tiden haft svårt att ta en ordinarie tröja i laget. Förra året blev det, som en följd av den låga speltiden, i stället utlåning till Modo i Hockeyallsvenskan, och även den här säsongen har det blivit utlåning.

Gjort succé

Nässén har stundtals varit i Sam Hallams frysbox, vilket ledde till en kort sejour i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan under året. Där gjorde dock Nässén mycket bra ifrån sig under de sex matcherna han var där, och nu gör Nässén plötsligt stor succé i självaste SM-slutspelet.

210411 Växjös Linus Nässén under värmningen före ishockeymatchen i Kvartsfinal två i SHL mellan Växjö och Färjestad den 11 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

För då Växjö Lakers gått med skador på flera nyckelspelare på backsidan, så har Nässén fått ett allt större ansvar och betydligt mer speltid. Vissa matcher under slutspelet har han haft upp mot 20 minuter i istid, vilket är en rejäl skillnad mot hur det såg ut tidigare under säsongen. Nässén har gjort kanon ifrån sig och har hyllats stort, och i den senaste matchen mot Rögle, som Växjö vann, så noterades han dessutom för en assist.

Klar för ny klubb

Men nu står det klart att Nässéns dagar i Växjö Lakers snart är räknade. För trots den plötsliga succén under SM-slutspelet så tycks det nu stå klart att det blir en flytt till ett nytt lag – och ett helt nytt land. Nässén har ett utgående kontrakt med Växjö Lakers och enligt Expressen så blir det, till nästa säsong, en flytt till Finland.

210423 Växjös Linus Nässén under semifinal två i SHL mellan Växjö och Örebro den 23 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Sajten skriver nämligen att backen, mitt under SM-finalserien mot Rögle, kommit överens med laget Jukurit, i den finska högstaligan, om ett kontrakt. Jukerit har gjort fem raka säsonger i den finska högstaligan, men har hela tiden varit ett lag i den nedre halvan av tabellen. I laget spelar sedan tidigare svenskarna Joachim Rohdin och Pontus Netterberg. Den sistnämnde kom, även han, från Växjö Lakers.

LÄS MER: Jonathan Dahléns fina jättehyllning till pappa Ulf – efter nya showen i SHL-kvalet: ”Att han ska stå där…”

Få våra nyhetsbrev!