Klubbikonens stenhårda känga: ”Lika bra att han packar ihop”

Spelarna flyr Modo och tränaren Björn Hellkvist har flirtat med SHL-klubben Leksand.
Nu ryter klubbikonen Magnus Wernblom ifrån.
– Lika bra att han packar ihop, säger Wernblom till Sportbladet.

Succétränaren Björn Hellkvist skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Modo. Men det inställda kvalet gjorde att klubben inte fick chansen att ta steget upp till SHL och nu verkar Hellkvist vara sugen på att lämna klubben.
– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning. Men vill poängtera att det är upp till Leksand och Modo att komma överens, sade Hellkvist till Sportbladet.

Björn Hellkvist, Modo
191229 Modos tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 29 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Det utspelet har rört upp känslorna i Örnsköldsvik. Ordentligt. Och ikonen Magnus Wernblom är inte direkt försiktig i sin kritik.
– Det är väl en märklig historia alltihop som har hänt i det här fallet. Jag vet inte, jag tror inte att han kommer att vara kvar om man säger så. Nog lika bra att han packar ihop, säger Wernblom till Sportbladet.
– Jag tror inte att han kan vara kvar i Övik. Men det är väl det han har velat hela tiden, annars hade han inte gjort så. Han har väl spelat det ganska smart, säger han.

Även förre Vancouver-stjärnan Henrik Sedin har uttalat sig om läget.
– Det är svårt att ha en åsikt i tränarfrågan när man inte har alla fakta och vet hur människor resonerat, säger han.
– Men jag kan väl säga att om man har ett kontrakt så ska man väl försöka fullfölja det, såvida man inte blir sparkad då. Det tycker jag.