Klubbikonen Foppas enorma besvikelse – mot moderklubben Modo: ”Bedrövligt”

Modo krisar.
Då är Peter Forsberg besviken.
– Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, säger legendaren till Aftonbladet.

Modo var, tillsammans med Björklöven, den förra säsongens stora utropstecken i Hockeyallsvenskan. Övik-laget gick till kval mot SHL, men hann aldrig spela färdigt det innan säsongen avbröts på grund av coronaviruset.

Tuffa starten

Men i stället för att direkt i den nya säsongen ta samma kliv mot högre division så har det blivit ett platt fall. Under sommaren tappade man mängder av stjärnspelare, och i stort sett varenda spelare som kom topp tio i den interna poängligan hade lämnat när säsongen kickade igång i oktober.

201113 Modos Patrik Karlkvist deppar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Modo den 13 november 2020 i Södertälje. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Och man har inte riktigt fått effekt på ersättarna, och det har verkligen märkts i tabellen. Modo har haft enorma problem inledningsvis och med 14 poäng spelade av Hockeyallsvenskan ligger man på en blygsam elfteplats, med bara 16 inspelade poäng.

Foppas besvikelse

Senast förlorade man med hela 0-7(!) mot Västervik, i en match som Peter Forsberg, klubblegendar för just Modo, såg – och han var inte nöjd med vad han fick se.

– Ja, jag såg den och det enda man kan ta i försvar är att man varit ute på en lång roadtrip. Sedan känns det som att lag förlorar med stora siffror, mer än under en vanlig säsong. Om det har med att det inte är någon publik på läktaren vet jag inte, säger Forsberg till Aftonbladet, och fortsätter:

– Men, man ska inte förlora med 7–0. Modo var bedrövliga.

Peter Forsberg, Foppa
190427 Peter Forsberg innan Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Peter Forsbergs besvikelse lyser tydligt igenom när han får frågan om vad som egentligen saknas i dagens Modo.

– Vad saknas egentligen? Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, så mycket kan man säga. Jag tror att man kommer klättra men det är en bra bit upp till Timrå och “Löven”, säger Foppa.

LÄS MER: Foppas generösa gåva till moderklubben Modo – för att få till drömvärvningen: ”Han ska hem!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!