Klubbdirektörens STENHÅRDA sågning av sparkade Mora-tränarna

Klubbdirektörens STENHÅRDA sågning av sparkade Mora-tränarna

Mora sparkade tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson.
Nu går klubbdirektören Peter Hermodsson ut med en stenhård sågning.
– Micke var fruktansvärd bekväm och lat, säger Moras klubbdirektör till Hockeypuls.

Snart väntar SHL-kval för Mora för att lyckas hålla sig kvar i högstaserien. Motståndet kommer att bli vinnaren mellan Leksand och Oskarshamn (just nu 1-0 i matcher för Leksand).

Inför den avgörande matchserien för att hålla sig kvar i högstaserien har klubben även plockat in nye huvudtränaren Mats Lusth. Den tredje tränarlösningen för Mora den här säsongen.

14 januari sparkades tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson trots att laget låg över kvalstrecket, nya tränarduon Johan Rosén och Daniel Hermansson lyckades inte hålla klubben över strecket. Och nu ska alltså Lusth rädda upp allt.

”Aldrig sett något slappare”

Klubbdirektören Peter Hermodsson är rejält besviken med säsongen i SHL och tar fram den stora sågen inför kvalavgörandet.
– Mm, det tycker jag. Inte placeringen men hur vi har agerat ute på isen. Det har varit många matcher där vi varit uppgivna och där jag saknat Mora-modellen som handlar om fart, fysiskt spel och krigarinstinkt. Jag gillar inte det jag har sett och det har jag sagt till laget, säger Peter Hermodsson i en intervju med Hockeypuls.

Framförallt en tränare får REJÄLT med kritik av Hermodsson. Klubbdirektören anser att det var ett misstag att anställa just Mikael Johansson som assisterande tränare.
– Micke var fruktansvärd bekväm och lat. Han drog med sig Karlin åt fel håll. Jag har aldrig sett något slappare när det gäller arbetsmoral – men samtidigt världens skönaste att gå ut och ta en öl med. De kan mycket hockey, men vad spelar det för roll när du inte lär ut det, säger Hermodsson i intervjun.

”Det blir ett superproblem”

Hermodsson säger att klubben hade tydliga arbetsbeskrivningar av vad som förväntades av en tränare i Mora IK:s A-lag och att både Karlin och Johansson skrev under på den kravbilden. Men ändå blev det inte alls som Mora förväntat sig.
– Det blir ett superproblem om man bara levererar 20 procent av vad som står på arbetsbeskrivningen. Den är satt efter det vi vill ha: individuella samtal, individuella isträningar, video individuellt, video lag och ordning och reda, med flera. Jag tycker det är anmärkningsvärt att man sitter i anställningsintervju och skriver på efter en diskussion om detaljerna och går in med inställningen att tre timmars arbetsdag räcker och allt löser sig, säger Hermodsson till Hockeypuls.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Forwardslöftet lämnar SHL – klar för flytt till Nordamerika

Efter fiaskosäsongen: Nio(!) spelare lämnar SHL-klubben