Klassiska SHL-arenan byter namn(!) – efter jätteaffär med ny huvudsponsor

.

Det klassiska arenanamnet Gavlerinken kommer att gå i graven.
Brynäs har tecknat ett nytt jätteavtal och kommer att byta namn på arenan.
Allt kommer att presenteras på en presskonferens under fredagen, rapporterar Sportbladet.

1967 byggdes anrika Gavlerinken i Gävle och förutom några år på 2000-talet då arenan hette Läkerol arena så har namnet varit synonymt. När klubben var en maktfaktor i hockey-Sverige under 60- och 70-talet och radade upp SM-guld så var Gavlerinken ett fruktat namn för motståndarna.

Klassisk SHL-arena byter namn

Det var under 2006-2014 som Gavlerinken bytte namn till Läkerol arena i åtta år. Men 2014 klev Gävle kommun in som huvudpartner till Brynäs och plockade tillbaka arenanamnet Gavlerinken för en femårsperiod.

Brynäs, SHL
190307 Gavlerinken Arena inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 7 mars 2019 i Gävle.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180008

Nu är den perioden slut och Gavlerinken är på väg att försvinna igen – kanske för gott den här gången. Namnbytet kommer till följd av att Brynäs gjort en jätteaffär med ett företag som kommer att ta över arenanamnet, rapporterar Sportbladet.
– Det är ett arenaavtal som kommer bidra till att öka våra möjligheter att nå de målsättningar vi kommunicerat för kommande treårsplan och tioårsvision, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese enligt kvällstidningen.

Brynäs presenterar jätteaffär

Jätteaffären kommer att presenteras av Brynäs på en presskonferens under fredagen. Enligt uppgifter ska det handla om det största arenaavtal som Brynäs någonsin slutfört.

Brynäs, SHL
190309 Exteriör av Gavlerinken Arena innan ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Rögle den 9 mars 2019 i Gävle.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Brynäs har presenterat en tioårsvision där målet är att vinna fyra SM-guld under de tio åren. Gavlerinken är tillsammans med Djurgårdens Hovet och Frölundas Scandinavium de enda arenanamnen i SHL som inte är namngivit av en sponsor.

LÄS MER: SHL-klubbens drag efter spelartappen – har erbjudit Dick Axelsson kontrakt

SHL-stjärnans jätteilska – efter omtalade avgörandet i måstematchen: ”Han skämmer ut mig”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);