KLART: William Nylander skriver nytt kontrakt med Toronto – så mycket får stjärnan

Efter månader av väntan är det äntligen klart.
William Nylander har skrivit på ett nytt kontrakt med Toronto Maple Leafs.
Den svenske stjärnan har skrivit på för 6 år – och får ett rejält lönelyft.

William Nylanders kontraktsförhandlingar med Toronto har varit minst sagt långdragen. I och med att svensken stod utan kontrakt vid säsongsstarten har han inte fått spela förrän situationen var löst.

Krävde monsterlön

Uppgifter gjorde tidigt gällande att Nylander krävde åtta miljoner dollar per år i lön. Det var ingenting som Toronto och general managern Kyle Dubas kunde gå med på.

Sedan dess har förhandlingar förts samtidigt som Nylander tränat på egen hand. Delvis har han kört själv på Lidingö men även tränat med österrikiska klubben Dornbirner och AIK:s J20-lag.

Den första december, i kväll, klockan 23 svensk tid var deadline för när kontraktet var tvunget att vara påskrivet. Annars hade Nylander stoppats från att spela i NHL i år.

Skriver nytt med Toronto

Men nu står det klart att den svenske superstjärnan återvänder till världens bästa hockeyliga.

Med sekunder kvar innan deadline meddelade Toronto Maple Leafs via sina officiella kanaler att man har kommit överens med William Nylander om ett 6-årskontrakt.

Nylanders nya kontrakt

Svensken får 6,9 miljoner dollar per år, enligt CapFriendly. Ett hyfsat lönelyft sett till de knappt 900 000 dollar han tjänat under sitt tre år långa rookieavtal.

Nylander har två år i rad stått för 61 poäng i Toronto Maple Leafs. Nylander går nu in i sin fjärde NHL-säsong med den kanadensiska NHL-organisationen.

Det återstår att se huruvida det blir succé likt föregående år.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Elias Pettersson har fått en egen sång – och vi kan inte sluta skratta

NHL löner 2018 – så mycket tjänar svenskarna i NHL