Klart: Ville Kolppanen till SSK

Klart: Ville Kolppanen till SSK

Rögles finländske målvakt Ville Kolppanen har precis kommit tillbaka från skada. 
Men något spel i SHL blir det inte. 
I stället lånas han ut – till HockeyAllsvenskan. 

Rögles målvakt Ville Kolppanen har precis kommit tillbaka från skadan som hållit honom borta från spel hela hösten. Och i morgon är det derby för Rögle mot Malmö, men Kolppanen kommer inte att medverka. I går provtränade han för SSK och i dag står det klart att han har skrivit på ett korttidsavtal med klubben. Tanken är att Kolppanen ska vakta kassen för SSK som möter Tingsryd hemma på onsdag.
– Ville är äntligen tillbaka och redo för match. Vi hittade en möjlighet för honom i Södertälje. Han kommer att träna med laget måndag och tisdag och förhoppningsvis spela på onsdag, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

”Han återvänder till oss på torsdag”

Det blir minst sagt snabba puckar för målvakten. För redan dagen efter SSK:s match på onsdag ska han återvända till Rögle. Vad som händer därefter är ännu oklart.
– Jag hoppas Ville får spela, sen återvänder han till oss på torsdagen, säger Chris.

Om han får spela blir det i så fall säsongsdebut. 25-årige Kolppanen skadade sig olyckligt några dagar innan SHL-premiären och har inte spelat sedan dess. I SSK finns för övrigt dansken Mathias From, som nyligen lämnade Rögle för den HockeyAllsvenska klubben.
Trots sin ringa ålder har Kolppanen hunnit med mycket i sin karriär. Han har bland annat gjort två landskamper för Finland samt spelat tre säsonger i KHL.

LÄS MER: Jonathan Dahléns önskelista som 11-åring är det ultimata hånet mot nuvarande klubben

[arve url=”https://youtu.be/Dm3FxLbi91o” /]