KLART! Svenske supertalangen överens med NHL-klubben – kan lämna SHL direkt

.

Han gick först av svenskarna i NHL-draften, som åtta totalt. 
Nu har Philip Broberg skrivit kontrakt med Edmonton – och kan lämna Skellefteå redan nu. 

Philip Broberg valdes av Edmonton Oilers som åttonde spelaren i sommarens draft. Den 18-årige backtalangen lämnade AIK för Skellefteå i somras men nu kan han lämna SHL-klubben utan att ha gjort en enda match.

Philip Broberg skriver NHL-kontrakt

Broberg skrev idag som en av första spelarna från draften på ett NHL-kontrakt. Ett treårigt rookieavtal med Edmonton är nu påskrivet och flyttlasset till Nordamerika kan gå redan i höst.

Tidigare i veckan uttalade sig Oilers general manager Ken Holland att det kan bli aktuellt med juniorhockey i Hamilton Bulldogs för Broberg.
– Om han blir en viktig spelare där borta (med Skellefteå AIK) så kommer vi givetvis lyssna. Men om han blir en femte- eller sjätteback så är det bra, men då tycker jag det är bättre han är här med oss, sa Edmontons general manager Ken Holland nyligen till Oilers Nation.

Philip Broberg, NHL-draften
190428 Philip Broberg of Sweden celebrates with the trophy after the IIHF U18 World Championship final game between Sweden and Russia on April 28 in Örnsköldsvik.
Photo: Johan Löf / BILDBYRÅN / COP 230

VM-guld med Småkronorna

Broberg spenderade förra säsongen i AIK och tog en ordinarie tröja i laget. 18-åringen svarade för nio poäng på 41 matcher i ”Gnaget”. Han fick även chansen i JVM i vintras när han ersatte skadade Timothy Liljegren.

På våren var han även med i U18-landslaget som tog VM-guld på hemmais i Örnsköldsvik.

Dela artikeln för att berätta vad du tycker om detta!