KLART: Svenske landslagsstjärnan lämnar KHL-klubben – en drömförstärkning för alla SHL-lagen

.

Nu är ett riktigt hett, svenskt namn tillgängligt på marknaden.
Det handlar om André Petersson som nu lämnat sin KHL-klubb.
Och är en potentiell drömförstärkning för alla SHL-lagen.

André Petersson kommer från en mycket fin säsong i KHL där han snittade nästan en poäng per match hos Barys Astana. Med 45 poäng på 51 matcher gjorde landslagssvensken även sin poängbästa säsong hittills i KHL.

Lämnar KHL-klubben

Tidigare år har det blivit 38, 44, 29 och 27 poäng för svensken som då tillhört Sotji och Avangard Omsk. Men trots den fina säsongen blir det ändå ingen fortsättning i Barys för Petersson.

André Petersson, SHL
171108 Sveriges Andre Petersson under ishockeymatchen i Karjala Cup mellan Sverige och Tjeckien den 8 november 2017 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

I dag bekräftar klubbens president Boris Ivanishchev till den kazakiska sportsajten bestnews.kz att svensken lämnar Barys efter bara en säsong. Med motiveringen att Petersson är ”en bra spelare men också dyr”.

Drömvärvning för SHL

Därmed är ett mycket etablerat och eftertraktat svenskt namn tillgängligt på marknaden och något som lär få många svenska klubbar att ta sig en titt i klubbkassan för att frigöra pengar. 28-åringen lämnade Sverige och HV71 efter säsongen 2010/11 och har sedan dess hunnit med spel i NHL, AHL och KHL.

André Petersson, SHL
160213 Sveriges Andre Petersson lämnar planen efter period två under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 13 februari 2016 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135562

I KHL har det blivit hela 183 poäng på 229 matcher för Petersson och stora frågan i sommar blir om han väljer att vända hem igen eller gå vidare till sin fjärde KHL-klubb i karriären.

LÄS MER: Kvalhjälten lämnar Leksand – här är nya klubben!

KLART! SHL-klubben värvar stortalang – efter alla blytunga spelartapp