KLART: Stjärnskottet klar för SHL-klubben – efter rivalens nobb

KLART: Stjärnskottet klar för SHL-klubben – efter rivalens nobb

Max Lindroth nobbades av Frölunda i fjol.
Men nu får den 22-årige backen sin chans i SHL.
Linköping meddelar att man värvar in Lindroth på ett tvåårskontrakt.

Max Lindroth har tagit den långa vägen till SHL. Efter att Troja/Ljungby åkte ur Hockeyallsvenskan ifjol började han om och provtränade med Frölunda.

Nobbades av Frölunda

I Göteborg blev det inget kontrakt och i stället skrev backen på för division 1-klubben Hanhals. Efter några fina månader fortsatte sen Lindroths klättring i seriesystemet.

Trojas Max Lindroth under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västervik och Troja/Ljungby den 20 september 2017 i Västervik. Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

I november skrev han på för Tingsryd där det har blivit stor succé.

Max Lindroth till Linköping

I laget blev han en viktig pjäs och Tingsryd undvek den negativa kvalserien med minsta lilla marginal. Därmed spelar man fortsatt vidare i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Men för Max Lindroth väntar betydligt större utmaningar. Redan i mitten av mars kom uppgifter på att han var klar för SHL-spel med Linköping och nu är allting officiellt.

Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med ”Cluben”.
– För mig är det en väldigt stor dag. Det är ett mål och en dröm som har gått i uppfyllelse så det är väldigt roligt. Det ska bli enormt roligt att starta igång det hela, säger han till klubbens hemsida.

”Väldigt spännande spelare”

Flera tunga pjäser, bland dessa Chad Billins, har redan lämnat Linköping. Senast i går blev det klart att man värvar in Mikael Frycklund från Västerås.

Nu gör man alltså sitt andra nyförvärv från Hockeyallsvenskan i form av Max Lindroth.
– Max är en väldigt spännande spelare. Han har haft en lite annan karriärsresa och inledde senaste säsongen med spel i Division 1 innan han kom till Tingsryd. Vi ser att Max har en väldigt stor potential som vi vill ta tillvara på och utveckla, säger klubbens general manager Niklas Persson.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: ”Fimpens” klockrena lösning som kommer revolutionera hockeyn

Elias Pettersson ratas – här är svensken som får MVP-priset