Klart: Spelade i Hockeyettan för två år sedan – nu flyttar han till Nordamerika!

.

Han har verkligen gjort en bragdresa senaste två åren.
Då spelade Robert Lantosi i Hockeyettan med Sundsvall.
Nu har 23-åringen skrivit på för Boston Bruins farmarlag och flyttar till Nordamerika.

2012 flyttade Robert Lantosi till Sverige för att få sin hockeyutbildning hos Västerås. Det blev totalt fyra säsonger i VIK Hockey men slovaken fick aldrig riktigt chansen iatt steget upp till A-laget i HockeyAllsvenskan.

Slog igenom i division 1

Därför flyttade forwarden vidare till Sundsvall i Hockeyettan. Där fick Lantosi äntligen spela A-lagshockey och tackade för förtroendet genom att göra hela 27 poäng på 40 matcher division 1.

Robert Lantosi, SHL
161227 Sundsvalls Robert Lantosi med pucken under ishockeymatchen i AllEttan Norra mellan Piteå och Sundsvall den 27 december 2016 i Piteå.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Men det blev bara en säsong i Medelpad innan han lämnade Sverige helt och flyttade hem till Slovakien igen. Där har det gått ännu bättre för forwarden som senaste säsongen gjorde imponerande 58 poäng på 56 matcher för HK Nitra.

Tog plats i hockey-VM

Det gav honom en femteplats i den totala poängligan och en plats i den slovakiska landslagstruppen till hemma-VM i våras. Men nu väntar ännu större uppgifter för Lantosi.

Robert Lantosi, SHL
151203 Västerås Robert Lantosi deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå IK och VIK Västerås HK den 3 December 2015 i Sundsvall.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

För bara två år efter spel i Hockeyettan har 23-åringen nu skrivit på för att ta det stora steget till Nordamerika. Förre Västerås- och Sundsvallforwarden har skrivit ett AHL-kontrakt med Boston Bruins farmarlag Providence Bruins över den kommande säsongen.

Kontraktet innebär även att Lantosi inte kan kallas upp till NHL och representera Boston Bruins på isen. Då behöver Stanley Cup-finalisten först skriva ett NHL-kontrakt med slovaken.

LÄS MER: Efter alla rykten om SHL-återkomst – nu har guldbacken gjort sitt val!

Klart! SHL-klubbens jakt är över – här är ersättaren efter NHL-flytten