KLART! SM-guldhjälten återvänder till SHL – här är nya klubben

.

Han har vunnit SM-guld med Färjestad och varit kapten för Norges VM-lag. 
Nu återvänder Jonas Holös till SHL efter två år i Schweiz.
Men det blir inte en återkomst till förra klubben. 

Den rutinerade backen Jonas Holös, 31, har gjort flera säsonger Växjö och framför allt Färjestad, där han även vann SM-guld. I dag blev det klart att norrmannen återvänder till SHL.

Holös klar för SHL-klubben

De FBK-fans som hade hoppats på en återkomst kan sluta drömma. För i dag presenterades backen som Linköpings senaste nyförvärv. 31-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

FOTO: Bildbyrån

Nye tränaren Bert Robertsson är mycket nöjd med tillskottet.
– Jonas är en spelare av hög rang. Vi tittade på honom ordentligt under VM-turneringen i år och där kände vi att det skulle vara en kille som passar in i vår verksamhet. Han håller hög internationell klass och det är en kille som kompletterar våran trupp ordentligt. Vi har en ung backbesättning med mycket utvecklingspotential och där han passar in med sin spelstil och sitt ledarskap, säger han till klubbens hemsida.

Kapten för Norge

Jonas Holös utsågs till kapten för det norska landslaget i hockey-VM i Slovakien tidigare i maj. Nu berättar han att landslagskompisen Mathis Olimb, som spelade i LHC förra säsongen, hade en stor del i beslutet att välja Östgötaklubben.

Duon kommer dock inte spela tillsammans nästa år, då Olimb gått vidare till tyska DEL.
– Det känns jättebra och spännande. Jag ser fram emot att komma i gång och komma till Linköping. Jag har bara hört bra saker om Linköping som klubb och som stad så det ska bli roligt. Jag har pratat med Mathis (Olimb) och han hade bara bra saker att säga, säger Holös till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån