Klart: SHL-stjärnan lämnar Sverige – efter rasistattacken

Klart: SHL-stjärnan lämnar Sverige – efter rasistattacken

Färjestads Magnus Nygren lämnar Sverige efter sin rasistattack.
I dag meddelar lagkaptenen att han brutit kontraktet för att flytta utomlands.

Det var efter Färjestads uttåg ur SHL-slutspelet som lagkaptenen Magnus Nygren stod för ett rasistiskt påhopp. I en uppmärksammad film kunde man se och höra Nygrens rasistiska uttalande.

Det blir heller ingen mer match för Färjestad när det nu står klart att Nygren lämnar Karlstad och Sverige för spel utomlands.
– Jag har fått en möjlighet till ett äventyr i ett annat land och vi, jag och min flickvän, har kommit fram till att det är ett äventyr vi vill göra nu, säger Nygren i ett pressmeddelande på klubbens officiella webbplats.

Nygren har valt att aktivera en klausul i kontraktet som gör att han kan bryta avtalet. Men just nu vill han inte säga vilken som blir nästa anhalt i karriären.
– Vi vill ha Magnus kvar, men vi kan bara lyckönska honom och hälsa honom välkommen hem till Färjestad igen när han väljer att flytta hem. Det är hans beslut och det är bara för oss att finna oss i det, hur tråkigt det än må kännas, säger Färjestads tillträdande sportchef Peter Jakobsson och meddelar att jakten på ersättare redan är igång.
– Vi har haft våra krokar ute ifall det här scenariot skulle komma att hända och vi tittar både på hemmaplan och utanför Sverige.

LÄS MER: SHL-rivalens varma gåva till Leksand – som får alla hockeyhjärtan att smälta.