Klart: SHL-klubben värvar svenske OS-backen – har skrivit på ett långtidskontrakt

Erik Gustavsson, 29, är klar för Luleå Hockey. 
Den svenske OS-backen har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. 
– Det känns både roligt och inspirerande att flytta upp till Norrbotten och spela med Luleå Hockey, säger han till klubbens hemsida

 

Redan i höstas öppnade Erik Gustafsson, 29, för att vända hem till Sverige igen. Den meriterande backen förklarade då att många klubbar hade hört av sig till honom, en av dem var hans favoritlag Luleå.
– Jag tycker att det är jättekul. När jag var liten så var faktiskt Luleå mitt favoritlag. De finns med i diskussionerna om jag skulle vända hem, sa han till NSD då.

Nu har hans önskan infriats.

Erik Gustafsson klar för Luleå

Den 29-årige backen lämnade nyligen KHL-klubben Neftekhimik Nizhnekamsk. I dag presenterades han som ny spelare för Luleå Hockey. Gustafsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.
– Det känns både roligt och inspirerande att flytta upp till Norrbotten och spela med Luleå Hockey. Vi har haft en bra dialog under en längre tid och det kommer bli kul att spela svensk hockey igen, säger han till Luleås hemsida.

General managern Stefan ”Skuggan” Nilsson hoppas att Gustafsson kan ta en ledarroll i laget.
– Vi är väldigt glada över att ha kontrakterat Erik Gustafsson för de kommande fyra säsongerna. I honom får vi in en viktig pusselbit under lång tid framöver. Erik besitter naturliga ledaregenskaper och är dessutom en bra back både offensivt och defensivt, säger han till klubbens hemsida.

Får debutera i SHL

29-åringen har stor rutin från AHL, NHL, NLA, KHL, VM och OS, men han har aldrig tidigare spelat i SHL. Han fostrades i Timrås juniorverskamhet, men tog klivet över till Nordamerika i ung ålder. Nu får han alltså chansen att debutera i SHL med Luleå – vid 29 års ålder.

DELA om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: Uppgifter: SHL-profilen lämnar efter finalförlusten – för ligarivalen: ”Han har skrivit på”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);