KLART! Profilen nobbade nytt kontrakt – här är svenskens nya klubb

.

Jonas Liwing tackade nej till ett nytt kontrakt med Västerås.
Nu är profilen klar för Sheffield Steelers.
– Jag tror det kommer passa perfekt för mig, säger han.

Jonas Liwing var en av Västerås bästa spelare under den gångna säsongen.

Han blev lagets bästa poänggörande back med 6 mål och totalt 22 assist, så det var förståeligt att Västerås ville behålla Liwing även nästa säsong.

Tackade nej till kontrakt

Under våren berättade han själv att han fick ett nytt, lukrativt kontraktserbjudande från Västerås – men han beslutade sig för att tacka nej till det.

– Västerås har verkligen visat att de vill behålla mig. De höjde budet och gav ett bättre bud. Jag hade accepterat det om det inte vore för att vi i familjen bestämde att det blir en flytt utomlands. Budet var absolut tillräckligt bra om jag bestämt mig för att stanna kvar i Sverige, sa han själv om beslutet till VLT.

Jonas Liwing
171227 Södertäljes Jonas Liwing under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och AIK den 27 December 2017 i Södertälje.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Han var då tydlig med att det i stället skulle bli spel utomlands, och nämnde Österrike, Tyskland och Frankrike som möjliga alternativ.

Nu har han gjort klart med en ny klubb – men det blir inte i någon av ovan nämnda nationer.

I stället blir det kommande säsong spel i England, då han under tisdagen presenterades av Sheffield Steelers.

”Kommer passa perfekt”

Den brittiska klubben har tidigare haft svenskar som Conny Strömberg, Andreas Jämtin och Yared Hagos i laget.

Förra året spelade även Jonas Fredriksson och Jonas Westerling i laget.

Jonas Liwing
180921 Västerås Jonas Liwing deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Västerås den 21 september 2018 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

– Jag pratade med Yared Hagos och Jonas Westerling och de sa till mig att det var stället att spela på. Arenan, organisationen och speciellt med fansen. Jag pratade också med Jämtin och Strömberg som också spelat för klubben. Jag tror det kommer passa perfekt för mig och jag är säker på att det blir bra för Steelers också, säger han till klubbens hemsida.

Jonas Liwing har gjort över 300 SHL-matcher och över 400 allsvenska matcher, och har tidigare spelat i Tyskland, Österrike och Frankrike.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);