Klart: Leksands prestigevärvning – meriterad forward från Nordamerika

Leksand har gjort klart med sitt allra senaste nyförvärv.
Alex Friesen är klar som spetsspelare för att dominera i Hockeyallsvenskan.
– Vi jagade Alex redan förra säsongen så därför känns det extra kul, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig.

2010 draftades kanadensaren Alex Friesen av Vancouver Canucks. Men hittills har det bara blivit en NHL-match för 26-åringen som istället fått härja i AHL. Där har Friesen gjort över 300 matcher för farmarlag som Chicago Wolves och Utica Comets.

Men nu har forwarden beslutat sig för att lämna Nordamerika och pröva lyckan i Europa. Närmare bestämt Sverige och Dalarna. För i dag har Leksands IF offentliggjort sitt allra färskaste nyförvärv i Alex Friesen.

Kanadensaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Leksand i satsningen att återvända till SHL igen.
– Alex är en modern tvåvägscenter med hög arbetskapacitet och bra skridskoåkning. Han är en väldigt laglojal kille som även kan spela fysiskt om det behövs, och vi tror hans spelstil kommer passa bra in på våra större rinkar här i Sverige. Vi har jagat Alex även under förra säsongen och kände efter Fredrik Jax och Markus Åkerbloms resa till USA att vi låg bra till i möjligheterna att få Alex till oss, och därför känns det extra kul att vi har fått klart med honom, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig hos Leksand till klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: Ikonen tvingas lämna – mitt i SHL-försäsongen: ”Ingen kommer undan”.