KLART: Landslagsbacken lämnar SHL-toppklubben – presenterad av ligarivalen

Markus Lauridsen lämnar HV71.
Stjärnbacken är klar för Malmö Redhawks.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit, säger han.

Markus Lauridsen var under säsongen 2018/2019 tillbaka i svensk hockey och SHL, efter en kortare sejour i den tyska ligan. Men backen hade svårt att producera poäng, och gjorde bara åtta poäng för HV71.

Klar för ligarivalen

Men under den nyss avslutade säsongen så exploderade hans poängproduktion. Dansken gjorde hela 30 poäng på 52 matcher, och kom därmed åtta i backarnas poängliga.

Markus Lauridsen, HV71
200121 HV71:s Markus Lauridsen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Nu står det klart att han lämnar Jönköpings-klubben. På måndagen presenterades han nämligen för ligarivalen Malmö Redhawks.

”En ledande spelare”

Landslagsmannen blir därmed klubbens tredje nyförvärv under våren.

– Markus är en spelare som vi haft ögonen på under en längre tid. Under den senaste säsongen tycker jag att han tog ett stort kliv framåt och därför känns det extra kul att vi nu får ha honom hos oss. Han är en tvåvägsback som har väldigt fina egenskaper i det offensiva spelet. Vi ser honom som en av våra ledande spelare, som kommer att få ett stort ansvar i alla spelformer, säger Malmös sportchef, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Markus Lauridsen, HV71
200121 HV71:s Markus Lauridsen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Kontraktet är skrivet på två år.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit. Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också. Dessutom tycker jag det blir spännande med den nystart som sker här nu, med nya tränare. Jag känner många av mina nya lagkamrater sedan tidigare och det här blir lite som att flytta hem. Jag följde klubben nära som liten och det gör det extra roligt att nu få vara en del av den, säger Lauridsen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!