Klart: Här är SHL-klubbens nya värvning – gjort över 400 SHL-matcher

Klart: Här är SHL-klubbens nya värvning – gjort över 400 SHL-matcher

Han har gjort över 400 matcher i SHL.
Nu är Nichlas Torp klar för sin sjätte SHL-klubb.
I dag skrev 30-åringen på för nykomlingen IK Oskarshamn.

SHL-nykomlingen Oskarshamn har senaste tiden åkt på en del skador. Därför tvingas sportchefen Daniel Stolt agera och har nu gjort klart med ännu ett nyförvärv.

Gjort 400 macher i SHL

I dag blev det klart att IK Oskarshamn värvar in Nichlas Torp på ett korttidskontrakt. Och det är ett mycket rutinerat nyförvärv man får in.

Nichlas Torp, SHL
181124 Malmö Redhawks Nichlas Torp under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 24 november 2018 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115

Torp slog sig in i HV71 och SHL 2009. Sedan dess har det blivit hela 407 matcher i svenska högstaserien och 41 poäng på det.

Klar för SHL-klubben

Backen har representerat HV71, Timrå, Modo, Leksand och Malmö i SHL sedan A-lagsdebuten. 30-åringen ha räven hunnit med 54 matcher i tyska ligan DEL och 6 matcher med Tre Kronor.

Nichlas Torp, SHL
181228 Malmö Redhawks Nichlas Torp deppar efter förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 28 december 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Allra närmast kommer Torp från spel i division 1-laget HC Dalen där han har hållit igång i jakten på ny klubb. Men nu väntar spel i högstaserien igen då han ska förstärka Oskarshamn som fått en tuff inledning på första SHL-säsongen någonsin.

Oskarhamns sportchef är helt klart nöjd med det rutinerade nyförvärvet.
– Vi har haft en hel del otur med skador så här långt och med Oskar Nilsson och Johan Alm borta så väljer vi att förstärka backsidan med Nichlas Torp. Nichlas spelade så sent som ifjol i Malmö och vi får en lagspelare med styrkorna i det defensiva spelet, säger Daniel Stolt i ett officiellt uttalande.

LÄS MER: BOMBEN: Profilen lämnade SHL-klubben – uppges nu skriva på för värsta rivalen!