Klart: Han står för Tre Kronor i VM-premiären

Viktor Fasth vaktar stolparna för Tre Kronor i VM-premiären.
Därmed petas NHL-stjärnan Eddie Läck.
– Vi kommer båda få chansen, säger Läck till Expressen.

Det har länge varit oklart vem som är Tre Kronors förstemålvakt under VM. NHL-stjärnan Eddie Läck har varit mångas favorit men har samtidigt haft tuff konkurrens av framför allt Viktor Fasth.

Nu står det klart att det blir den sistnämnde som får vakta stolparna i Tre Kronors VM-premiär mot Ryssland under eftermiddagen. Detta medan Läck agerar backup och tredjevalet Niklas Svedberg som väntat hamnar på läktaren.

Under förmiddagens träning i Köln drillades de båda reserverna hårt medan Fasth förberedde sig inför eftermiddagens tuffa uppgift. Av allt att döma kommer även Läck få möjligheter att visa upp att det är han som förtjänar platsen i Tre Kronors målbur senare under turneringen.
– Det är en lång turnering och vi båda kommer att få chansen att stå. Sedan kommer den av oss som spelar bäst få stå i slutet på mästerskapet helt enkelt. Men nu tar vi en match i taget, säger Läck till Expressen.

Utöver Svedberg får Växjös backpar Philip Holm och Calle Rosén samt Dennis Everberg och Mario Kempe sitta på läktaren under fredagens drabbning. Matchen spelas i Köln med start 16.15.

LÄS MER: Här avslöjar Victor Hedman hur han laddar upp – på allra skönaste sättet