Klart: Frölundas tredje värvning(!) i dag – hemvändaren återvänder från Nordamerika

.

Frölunda dubbelvärvade tidigare i dag.
Nu kommer nästa bomb från mästarlaget.
Värvning nummer 3 för dagen blir hemvändande Julius Bergman.

Ända sedan SM-guldet förra veckan har Frölunda och framförallt sportchefen Fredrik Sjöström legat i. En ny trupp ska byggas och tidigare i dag presenterade Frölunda två nya spelare från SHL-rivaler.

Tredje nyförvärvet i Frölunda

Både Niklas Rubin från Luleå och Theodor Lennström från Färjestad har skrivit på tvåårskontrakt med mästarlaget. Men det slutar inte där. även en tredje värvning blev klar för Frölunda i dag.

Och det blir ett kärt återbesök för hemvändande Julius Bergman som flyttar hem till Göteborg igen. 23-åringen lämnade Frölunda 2014 och har sedan dess gjort fem säsonger i AHL.

Men nu väljer backen att börja om igen i Frölunda.
– Det känns skönt. Och jag ville till Frölunda, Sveriges bästa lag, så det var inget svårt val, säger Bergman till klubbens officiella webbplats.
– Jag är en tvåvägsback som jobbar hårt. Och efter fem år utomlands är jag hungrig och vill verkligen visa vad jag kan. Det här skall bli riktigt roligt.

Julius Bergman, Frölunda
141226 Sveriges Julius Bergman inför ishockeymatchen i JVM mellan Sverige och Tjeckien den 26 december 2014 i Toronto.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86885

Tvåårskontrakt påskrivet

Det blev bara en SHL-match för Bergman under förra sejouren i Frölunda. Nu kommer han tillbaka fem år senare som en mer utvecklad och erfaren hockeyspelare.
– Julius är en defensivt stabil back som vi gillar. Han har krigat på i Nordamerika under några år, men det var läge att komma hem nu. Vi vet vad vi får och det är extra kul att få hem en Academy-spelare, säger Frölundas assisterande tränare Björn Liljander i ett uttalande.

Bergman, som är 186 centimeter lång och väger 93 kilo, har skrivit ett tvåårskontrakt med mästarlaget fram till våren 2021.

Frölundas lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Johan Mattsson
Niklas Rubin

Backar:
Viktor Ekbom
Brandon Gormley
Anders Grönlund
Theodor Lennström
Julius Bergman

Forwards:
Patrik Carlsson
Jesper Emanuelsson
Samuel Fagemo
Oliwer Fjellström
Max Friberg
Simon Hjalmarsson
Ryan Lasch
Joel Lundqvist
Joel Mustonen
Linus Nässén
Jacob Peterson
Rhett Rakshani
Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg

LÄS MER: Frölunda presenterar dubbelvärvning i dag – värvar från SHL-rivalerna!

Helgalna vadet: Nu tvingas Andreas cykla i tre dygn – efter CL-bragden: ”Snålt med två öl…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);