Klart: Förre SM-guldtränaren tar över SHL-klubben

Klart: Förre SM-guldtränaren tar över SHL-klubben

Tommy Jonsson var tränaren som ledde Brynäs till SM-guld 2012. 
Sedan dess har han varit verksam i Björklöven och nu senast i svenska ishockeyförbundet. 
Nu är klar som ny tränare för Linköping, rapporterar klubben på sin hemsida

När Linköping åkte ut mot Djurgården i kvartsfinalen med hela 4-1 i matcher bestämde sig Dan Tangnes för att hoppa av som tränare – trots två år kvar på kontraktet.
– Efter det snöpliga uttåget i sista matchen mot Djurgården försvann all energi ur kroppen, sa han till LHC:s hemsida.

Jakten på en ny huvudtränare tog fart direkt, enligt Corren hade klubben riktat in sig på två namn: Joakim Fagervall och Pär Johansson – men fått nej av båda.

SM-guldtränaren klar

Nu har Linköping gjort klart med Tangnes efterträdare. Det handlar om Brynäs förre mästartränare Tommy Jonsson. Efter att ha lett Gävleklubben till SM-guld 2012 har 47-åringen haft det tyngre. 2015 fick han sparken från Brynäs och året därpå drabbades han av samma besked i Björklöven.

Sedan dess har han jobbat som utvecklingschef på svenska ishockeyförbundet. Nu får han alltså en ny chans som tränare i SHL.
– Jag känner mig väldigt hedrad och det är en ära för mig att få vara en del av LHC. Längtan tillbaka till sporten har varit stor och jag känner mig otroligt motiverad för uppdraget i LHC, säger han till klubbens hemsida.

”En genuin hockeymänniska”

Kontraktet med LHC är skrivet på två år och SHL-klubben är nöjda över att äntligen ha en tränare på plats.
– Tommy är en genuin hockeymänniska med många goda kvaliteter som verkligen känns rätt för LHC. Han har dessutom god erfarenhet från att jobba i en SHL-klubb som huvudtränare med allt vad det innebär. Vi är mycket glada över att få Tommy Jonsson till vår förening, säger general manager Fredrik Emvall.

DELA artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är Tre Kronors nya drömförstärkningar inför VM: 2 NHL-stjärnor uppges tacka ja