Klart: Efter SHL-klubbens käftsmäll – nu är ersättaren klar: ”Han känns riktigt bra”

Det kom som en riktig käftsmäll när Brynäs nyförvärv Joacim Eriksson skadade sig.
Nu har klubben hittat ersättaren i målet.
Finländaren Tomi Karhunen är klar för ettårskontrakt i Brynäs.

Brynäs värvade hem Joacim Eriksson inför säsongen och fansen bara längtade efter att få se målvakten hemma i staden igen. Men sedan hände det som inte fick hända.

”En käftsmäll”

Burväktaren drog åt sig en allvarlig knäskada i början av juni under försäsongsträningen och blir borta en längre tid.
– För mig blev det en käftsmäll, jag kommer hem till moderklubben med höga ambitioner och är otroligt motiverad över att representera klubben. Nu hoppar jag på kryckor och är ivrig att komma igång med rehabträningen för att vara tillbaka på isen så snart som möjligt, sa Eriksson då.

Brynäs ersättare klar

Därefter har Brynäs letat efter en ersättare och nu har klubben till slut lyckats hitta en ny målvakt till nästa säsong. Finländaren Tomi Karhunen har skrivit på för en säsong.

28-åringen kommer närmast från spel i schweiziska ligan men spenderade ändå större delen av senaste säsongen i KHL.
– Tomi är en teknisk och rörlig målvakt som känns riktigt bra att få till oss i läget som blivit i och med Jocke Erikssons skada, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Trippla guld i Finland

Karhunen har även tre guld i Finland med Tappara att visa upp ur sitt CV.
– Jag är mycket glad över att komma till Brynäs IF, det är en klubb som jag hört mycket gott om, både truppen och organisationen så jag ser väldigt mycket fram mot att flytta till Gävle. Jag tycker mycket om Sverige och det ska bli kul att bo i Sverige under en längre period och dessutom är SHL en av världens bästa ligor och klart bäst i Europa så det är också väldigt motiverande att spela i SHL, säger nyförvärvet.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: SHL-klubben tappar en av sina absolut största talanger på många år

Bäckis och Ovechkins tokiga utflykt i Las Vegas får hela hockeyvärlden att vika sig av skratt

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);