KLART! Draget efter stora krisen – värvar nu NHL-draftade löftet

KLART! Draget efter stora krisen – värvar nu NHL-draftade löftet

Sist i Hockeyallsvenskan.
Nu agerar AIK.
Klubben har värvat storlöftet Lucas Feuk från Södertälje.

AIK gjorde förra säsongen en stor satsning för att ta sig till SHL. Det såg länge ut att gå vägen, då man vann grundserien i övertygande stil.

Stora krisen

Men efter förluster i kvalserierna mot Oskarshamn och Leksand så blev laget kvar i Sveriges näst högsta serie, och satsningen har kostat rejält. I år har laget en klart försämrad trupp – och inledningen på säsongen har varit katastrofal.

190930 Södertäljes Lucas Feuk under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Södertälje den 30 september 2019 i Västerås.
Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

16 matcher in i serien så ligger storklubben sist i hela serien, med blygsamma 14 inspelade poäng. Men nu gör man förändringar i spelartruppen.

Värvar löftet

På sin hemsida meddelar man att man värvat storlöftet Lucas Feuk från Södertälje.

– Lucas har en bra teknik och bra spelsinne. Tillsammans med sin skridskoåkning är han en duktig offensiv forward som alltid är ett hot. Han kommer att inleda i J20-laget men är självklart intressant för A-laget och vi välkomnar honom till AIK, säger sportchefen Anders Gozzi.

190927 Södertäljes Lucas Feuk under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Modo den 27 september 2019 i Södertälje.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Lucas Feuk har representerat Södertälje hela karriären, och har i år noterats för tolv allsvenska matcher. 18-åringen draftades i somras av Calgary Flames i fjärderundan.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!