Kaxiga hälsningen inför mötet med Tre Kronor: ”En extrem fördel för oss”

Tre Kronor kliver in som favoriten i VM-kvartsfinalen mot Schweiz.
Men för schweizarna är det drömmotstånd.
– Vi dominerade mot dem i fjol, säger förbundskaptenen Patrick Fischer i en kaxig passning.

Hockey-VM kliver in i slutspel och Tre Kronors första utmaning i jakten på VM-guldet blir uppstickaren Schweiz. En kvartsfinal som svenskarna är favoriter till att vinna men är schweizarna har väldigt högt självförtroende.

Även om en respekt självklart finns där så visar sig Schweiz från sin kaxiga sida inför mötet.
– Det är en fantastisk hockeynation. De spelar lugnt och kontrollerat, de har ett otroligt manskap i försvaret med Hedman, Strålman och Ekman Larsson. Men våra våra forwards kan skapa svårigheter för vilket försvar som helst. Det kommer vi att göra för Sverige också, säger förbundskaptenen Patrick Fischer till tidningen Blick.
– Vi dominerade mot dem i Moskva och borde ha vunnit, men förlorade. Svenskarna passar oss verkligen, vi skulle vilja spela redan i dag.

Sverige och Schweiz möttes i VM även förra året där det krävdes straffar för att Tre Kronor skulle vinna. Med det i tankarna och även att svenskarna tvingas byta stad och land gör att Schweiz ser sin stora skrällchans.
– Jag tycker att det är en extrem fördel för oss att vi får stanna i Paris. Vi känner till stället och vi har fått bra vibbar här, vi trivs. Svenskarna är vana vid Köln, men isen är lite tuffare här och de är troligen inte vana vid den tysta atmosfären här, säger Schweiz förbundskapten till Blick.

LÄS MER: FInska ilskan efter attacken – från domaren: ”Aldrig varit med om liknande”.