Kanadensiska kritiken mot Elias Pettersson – uppges ha haft möte med Vancouver

Kanadensiska kritiken mot Elias Pettersson – uppges ha haft möte med Vancouver

Elias Pettersson har hyllats till skyarna efter succéstarten i NHL.
Men allt är inte guld och gröna skogar för den svenske supertalangen.
I Vancouver Sun-podcasten ”White Towel Podcast” kritiserar Pettersson – för sina syrliga intervjusvar.

Elias Petterssons succéstart i NHL har överraskat både experter och världsstjärnor. Totalt har supertalangen stått för 45 poäng varav 23 mål på 40 matcher och blivit utnämnd till ”månadens rookie” två gånger.

Pettersson i All Star-laget

Den makalösa starten ledde till att Pettersson blev uttagen till All Star-helgen där han fick chansen att spela med världsstjärnor så som Connor McDavid, Erik Karlsson och Brent Burns.

Pettersson har hyllats till skyarna av många stora namn, bland dessa Wayne Gretzky och Peter Forsberg.
Att Elias varit så bra förvånar mig inte. Det förvånar mig inte heller hur bra han startat säsongen, han är väldigt skicklig, säger Foppa till NHL.com.
– Pettersson är kul att se på, han spelar med passion och energi. Han är vad Vancouver behövde för att ta sig vidare från Sedin-eran. Han är som sänd från Gud. Han har redan gjort många bra saker för organisationen, säger Gretzky.

Kritiken mot Pettersson

Tidigare i januari, halvvägs in i säsongen, släppte NHL en ny ranking där experterna tog ut vilka de ansåg bör vinna de individuella priserna inför säsongen. Elias Pettersson fick samtliga(!) röster gällande vem som bör vinna Calder Trophy, priset som säsongens bästa nykomling.

Men 20-åringen får inte endast ta emot hyllningar och fina ord. I tidningen Vancouver Suns podcast ”White Towel Podcast” får Pettersson ta emot kritik.

Under hösten har flera journalister fått ta emot den så kallade ”dödsblicken” där Pettersson stirrat ut dem när svensken fått vad han ansett som en dålig fråga.

”En pinsam situation”

Journalisten Ed Willes säger att Vancouver diskuterat detta med Elias Pettersson och sagt till honom att hålla tillbaka i fortsättningen.
– Jag litar på deras ord, för det här skulle kunna leda till en väldigt pinsam situation för deras organisation. Om han gör det vid fel tidpunkt med fel person inför fel kamera kan det bli riktigt jobbigt för klubben, säger han i podcasten enligt Expressen.
– De har låtit honom hållas lite han är en ung kille, det finns lite av en språklig och kulturell barriär och han har mycket press på sina axlar, så han lär sig allt eftersom. Så vi får se. Jag har sett en del saker den senaste veckan som får mig att tro att han har förstått det här själv nu också.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Erik Karlssons helsköna känga till Henrik Lundqvist

Supersuccén i All Star: Svensk målfest – och storspel av Henrik Lundqvist