Juniorkronorna till semifinal – efter stor dramatik

Juniorkronorna är i sin 12:e raka semifinal.
Men det krävdes ett drama – efter att Slovakien skakat om Sverige rejält.

Det såg på förhand ut som en behaglig uppgift. Men Slovakien gjorde en kanoninsats mot Sverige i natt och favorittyngda Juniorkronorna fick slita oerhört för segern.
– Vi måste upp ytterligare ett eller två snäpp i de kommande matcherna. Vi måste steppa upp och börja spela slutspelshockey, säger Alexander Nylander.

Slovakiske målvakten Roman Durny storspelade och Sverige lyckades inte skapa mycket i den första perioden. Men i den andra perioden lossnade det, då Isac Lundeström kunde göra 1–0.

En bit in i andra perioden stod Fabian Zetterlund för ett riktigt drömmål, där han fintade bort två slovaker och satte 2–0. Ett oerhört viktigt mål, som gav Sverige lite andrum.

Men snart var slovakerna tillbaka i matchen, då man reducerade till 1–2 i powerplay. Rasmus Dahlin satt då utvisad.
Sverige gick fram till 3–1 i den tredje perioden, men slovakerna svarade bara knappa två minuter senare. Sedan lyckades dock Sverige hålla undan och ta 3–2-segern.

Det här var Sverige fjärde kvartsfinalseger mot Slovakien på fem år. Men det var också den tuffaste matchen, då Juniorkronorna inte varit så här pressade i de mötena tidigare.

Nu väntar semifinal mot regerande mästarna USA, på torsdag klockan 22.00.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);