Jörgen Jönsson lämnar Växjö Lakers – för nytt jobb: ”Jag har bestämt mig”

Ännu en SM-final väntar för Jörgen Jönsson.
Men det blir även den sista gången för SHL-ikonen hos Växjö.
– Ja, det blir ingen fortsättning, säger Jönsson till Sportbladet.

När SM-finalserien drar igång har Jörgen Jönsson chansen att vinna sitt sjunde SM-guld i karriären. Hittills har det blivit fem som spelare och ett som assisterande tränare med Färjestad.

”Jag har några idéer”

Nu kan han vinna sitt allra första guld med Växjö Lakers. Och även sitt allra sista.

Jönsson har bestämt sig för att lämna Växjö efter säsongen.
– Ja, jag har bestämt mig för att flytta hem. Jag kommer att ha Karlstad som bas och sedan får vi se var det tar vägen. Men jag har några idéer, säger 45-åringen till Sportbladet.

”Inte som Sudden och Foppa”

Mer vill SHL-ikonen inte säga om sin framtid. Men han har desto fler ord för succéspelaren Elias Pettersson som ska skjuta SM-guldet till Växjö och sedan VM-guldet till Tre Kronor.
– Han spelar som han är 25 och given i VM-laget. Han är en starkt bidragande orsak till att vårt powerplay funkar så bra. Och han har alla förutsättningar att bli en storstjärna. Han är inte någon Mats Sundin eller Peter Forsberg, inte samma spelartyp. Men han har alla verktyg, säger Jönsson till kvällstidningen och ser 19-åringen som helt given i Tre Kronors VM-trupp.
– Ja, jag tycker det. Han är fenomenal med en man mer och han kan göra saker som väldigt få andra kan göra. Jag vet att det är ett helt annat spel internationellt och han är ung och kanske inte tillräckligt stark fysisk. Men som joker att kasta in borde det finnas plats för honom.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Leksand värvar målsprutan – nu börjar nya återtåget till SHL

När Jörgen Jönsson bjöd stackars Skellefteå-backen på korv med precis ALLTING på

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);