Jonathan Dahléns ilskna utbrott – efter stora hattrickshowen: ”Man blir förbannad”

Jonathan Dahlén hade stor show i går kväll.
Men 22-åringen var också förbannad efter hattrick mot Västerås.
– Det är farligt. Riktigt farligt, säger Timråstjärnan till Sundsvalls Tidning.

Det bjöds på stor show av Jonathan Dahlén när Timrå besegrade Västerås i HockeyAllsvenskan med 4-1. 22-åringen parades ihop med NHL-lånen Isac Lundeström och Jesper Boqvist och bildade en svårstoppad kraft.

Hattrickshow

Dahlén gjorde både 1-0, 2-0 och även 3-0 under de två första perioderna. De två första på passning av nya radarpartnern Lundeström och sedan fullbordade Timråstjärnan sitt hattrick med ett slagskott i powerplay.

Jonathan Dahlén, Timrå
201012 Timrås Jonathan Dahlén jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Västerås den 12 oktober 2020 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0002

Men Dahlén lämnade ändå matchen rejält förbannad. Med sju minuter kvar att spela åkte han på en smäll mot huvudet när motståndaren Lukas Zetterberg körde på honom.

Dahléns ilska

Zetterberg fick spela vidare utan utvisning och Dahlén blev rosenrasande och kastade hjälmen i golvet innan han gick ut i omklädningsrummet. Utbrottet gav honom två minuters utvisning för osportsligt uppträdande.
– Att det blir som det blir i slutet. Det är jättetråkigt. Med proppen jag får… och sedan domaren. I stället för att skydda spelare väljer han att ta en utvisning på mig. Jag är chockad över det. Jag är inte i närheten av pucken och det bara smäller. Men det är tydligen så man får göra, så vi får väl ta med oss det framöver, säger en irriterad Dahlén till Sundsvalls tidning.

Jonathan Dahlén, Timrå
201012 Timrås Jonathan Dahlén under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Västerås den 12 oktober 2020 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0002

Timråstjärnan mådde bra efter matchen och valde att lämna isen som en försiktighetsåtgärd. Men irritationen var tydlig och de hårda orden fortsatte.
– Har man haft två hjärnskakningar innan så blir man förbannad. Det är dumma grejer som händer. Det är farligt. Riktigt farligt. Det är klart man blir frustrerad och lite rädd samtidigt. Man har ju sett dem som fått lägga av efter hjärnskakningar och jag har haft två innan. Det är farligt och onödigt tycker jag, säger han till lokaltidningen.

Timrå klättrar

Lukas Zetterberg var även snabbt framme för att kolla läget med Dahlén efter smällen. Västeråsspelaren erkände efteråt att det inte var meningen att trycka till honom så hårt.

Timrå vann sedan matchen med 4-1 efter att Morten Madsen gjort sista målet i tom kasse. Med tre nya poäng fortsätter Timrå att klättra högre upp i den haltande tabellen av HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: 100 bästa NHL-backarna någonsin har utsetts – fyra svenskar tar plats på prestigefulla listan

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!