Jonathan Dahléns första ord – om uppgifterna kring sensationell Timrå-återkomst

.

Jonathan Dahlén ryktas tillbaka till Timrå.
Nu bryter supertalangen tystnaden.
– Jag tror att San Jose vill ha mig därborta oavsett, säger han till ST.

Jonathan Dahlén har inte fått fart på karriären i Nordamerika, och rykten om ett klubbyte har under våren tagit rejäl fart.

Sportbladet kom för några veckor sedan med smått sensationella uppgifter om att Dahlén ska vara nära en återkomst till Timrå, som nästa säsong spelar i hockeyallsvenskan.

Första orden om ryktet

Dahlén tillhörde Timrå från att han spelade i lagets J18-lag fram till 2018, då han tog steget till Nordamerika.

Dahlén var klubbens stora hjälte när man tog sig upp till SHL under hans sista säsong, men att han skulle gå från AHL till Hockeyallsvenskan skulle vara en av de mest oväntade övergångarna på länge i svensk hockey.

Jonathan Dahléns agent har tidigare kraftigt dementerat uppgifterna om en återkomst, men nu bryter Jonathan Dahlén för första gången tystnaden om ryktet.

– Jag såg det. Jag vill inte kommentera rykten, jag hänvisar till mig agent kring allt sådant, säger Dahlén till Hockeypuls.

”Har kontakt med Timrå”

Jonathan Dahlén, som tillhör San Jose Sharks organisation, är dock inställd på spel i Nordamerika till hösten.

Då även med förhoppningen med att spela i NHL, där han fortfarande inte gjort sin debut.

180407 Timrås Jonathan Dahlen tar emot jubel från publiken när Timrå hyllas på torget i Timrå för sitt avancemang till SHL den 7 April 2018 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

– Jag har ju kontrakt och nu är ju inte Timrå kvar i SHL så då är det ju inte på tapeten ändå. Jag tror att San Jose vill ha mig därborta oavsett, säger Dahlén, och fortsätter:

– Jag har väl alltid kontakt med ”Nubben” (Timrå IK-sportchefen Kent Norberg) så, vi känner ju varandra sedan jag var tio år, det handlar inte alltid om var jag ska spela utan det är mer relationsmässigt och det är inte bara hockeysnack.

Camp väntar

Närmast för Jonathan Dahlén väntar nu camp med Sharks, där han och många andra av klubbens talanger har chansen att visa upp sig för ledningen.

– Det krävs att jag gör det bra där och sedan vet jag ju att jag troligtvis får börja i AHL. Då får man köra på där och se vad som händer. Det blir bara roligt att köra på nytt, säger han.

Dela om du vill se Jonathan Dahlén tillbaka i svensk hockey!