Joel Lundqvists utspel i SM-slutspelet – riktar hård kritik mot motståndarnas fulspel: ”Jag gillar det inte”

Filmningar har blivit allt vanligare i SHL.
Nu höjer Joel Lundqvist rösten och riktar hård kritik.

– Hockeyn är en kampsport. Att folk ligger kvar eller spelar över – det gillar jag inte, säger han till GP. 

Frölunda är just nu pressade i ett 0-2-underläge i kvartsfinalserien mot uppstickaren Rögle. Men göteborgarna har fått välbehövlig förstärkning igen i form av lagkaptenen Joel Lundqvist som gjort comeback efter sin käkoperation.

Lundqvists utspel

Nu höjer Frölundas evighetsmaskin rösten med ett utspel mitt under SM-slutspelet. Han har fått nog av alla förstärkningar och filmningar som skadar svensk hockey just nu.

Joel Lundqvist, Frölunda
210220 Frölundas Joel Lundqvist deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 20 februari 2021 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0129

Lundqvist har redan sett flera situationer i SM-slutspelet där domarna blivit lurade av spelarnas förstärkningar i situationer. Nu ryter han ifrån mot resten av hockey-Sverige.
– Det är inga nyheter för oss. Vi vet att det blir såna situationer, det har hänt tidigare. Vi (Frölunda) tar smällar, ställer oss upp om vi kan, spelar vidare, säger han i en intervju med lokaltidningen GP.

”Gillar inte det”

Lundqvist uppskattar inte alls att hockeyn har tagit efter fotbollen och anammat det här fulspelet för att lura domarna på isen. Frölundas kapten fördömer beteendet med filmningar inom hockeyn.
– Vad ska man säga där? Hockey är en kampsport. Det är klart att folk ramlar, men att folk ligger kvar eller spelar över – det gillar jag inte, säger han i intervjun.

Joel Lundqvist, Frölunda
210411 Frölundas Joel Lundqvist under kvartsfinal två i SHL mellan Rögle och Frölunda den 11 april 2021 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0168

Även Frölundas tränare Roger Rönnberg är irriterad och ser hellre att laget förlorar med ett ärligt spel, än sänker sig till den nivån att man börjar fuska för att vinna.
– Det är vår attityd och det vi tror på. Det har med våra värderingar att göra i Frölunda – att vi vill kunna stå för dem vi är. Vi vill vinna till varje pris, men vi vill vinna till vårt pris och det är ett pris där du inte får göra avkall på den som vi vill vara. Jag skulle aldrig kunna stå upp för att jag vill att Max Friberg ska ligga kvar, eller att Viktor Ekbom ska ligga kvar efter en tackling för att påverka domarna. Vi tror på att vi i längden tjänar på det, säger Rönnberg till lokaltidningen.

Håller du med Joel Lundqvist? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Nya bråket med Leif Boork får Dick Axelsson att avslöja en känslig detalj – om sin orimliga böter från SHL

Få våra nyhetsbrev!