Joel Lundqvists sanslösa notering i svinjobbiga fystestet – här är 38-åringen näst bäst i hela Frölunda

38 år gammal.
Men Joel Lundqvist är i superform.
Nu avslöjar han att var näst bäst i Frölundas coopertest.

Joel Lundqvist är en av SHL:s allra största profiler. Tidigare i år hyllades han stort i samband med att han gjorde sin 1000:e(!) match för Frölunda, och under säsongen var han i vanlig ordning en av de stora nyckelspelarna.

Kan göra sista säsongen

Under hösten och vintern gjorde han, sett till poäng per match, en av sina bättre säsonger i karriären. Han noterades för hela 31 poäng på 46 matcher, och gör sig nu redo för en ny säsong.

Joel Lundqvist, Frölunda
200310 Frölundas Joel Lundqvist jublar efter sitt 0-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 10 mars 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92466

Lundqvist vet inte om det blir hans sista säsong, men trots att han hunnit bli 38 år gammal så verkar det inte vara något fel på formen. I en intervju med Aftonbladet berättar nämligen profilen om hur han förbereder sig för det som komma skall, när det gäller sommarträning och fysträning.

Imponerande noteringen

Och han tycks imponera.

Max Friberg var bäst i laget på cooper med 10.05 och jag hade 10.18 och var tvåa med den noteringen. Det är jag nöjd med. Jag måste orka på isen och lägger ned extra krut på konditionen och det gäller att ha disciplin att inte slarva, säger han till tidningen.

Frölunda, CHL
200204 Joel Lundqvist of Frölunda celebrates with the trophy after the CHL final between Mountfield and Frölunda on February 4, 2020 in Hradec Králové. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_500

Lundqvist menar att han ändrat sättet att träna på.

– Jag kan min kropp bättre i dag än för 15 år sedan och anpassar mig till min kropp. Konditionen är där och den är viktig för mig och mitt spel. Vissa maxstyrke-övningar hoppar jag över och sparar ryggen genom det. Gör inga maxlyft längre, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!